Quote:
Originally Posted by Gaga
Możecie podziekowac pięknie sedzinie za ułatwienie Wam wystawiania psa w przyszlosci, zlwaszcza teraz, w wieku gdy dorasta 
|
Pewnie!

Zdajemy sobie z tego sprawę! Mieliśmy okazję obserwować coś, co dotąd nigdy się nie zdarzyło, więc skoro już się stało to jest to dla nas ważna informacja, że coś się zmieniło i musimy nad tym popracować!
Quote:
Czasem sedziowie maja odpaly i prowokja psy, ktorych prowokowac nie nalezy. Owszem. wymagamy aby pies na ringu zaufal nam na tyle, zeby dal sie obmacac (co niestety nie zawsze wychodzi, znaczy zaufanie kuleje poteznie) ale trzeba byc idiota, zeby kompletnie bez znajomosci psiej psychiki odwalac takei numery.
|
Z sędzią jak z lekarzem. Różni są! Przed laty jeden taki artysta np. zaordynował mi domięśniowo środki przeciwbólowe i rozkurczowe bo się nie zorientował, że rodzę!

A z zaufaniem to dokładnie wiemy kiedy zaufanie zostało nadszarpnięte. Dwa dni wcześniej byliśmy u weta, (paranoja związana z babesziozą - Mentall był po promerisie i wydawał mi się markotny) gdzie młoda wetka próbowała zmierzyć Mentaśkowi temperaturę. Nie wyszło dobrze, pies się zdenerwował i widocznie tą sytuację skojarzył na wystawie, gdy obca kobieta złapała go z zaskoczenia od strony ogona.
Quote:
Ma sedzina za co przepraszac.Wspolczuje, nie NDO- olac to! Ale tego, ze bedziecie musieli ten numer odkrecac.. mam nadzieje, ze szybko i bezbolesnie 
czego Wam zycze 
|
Dzięki Gaga!!! NDO - hihihi no pewnie! Nie o to przecież chodzi! Ja się wręcz cieszę, że mieliśmy takie doświadczenie, bo teraz nam się przydało w weryfikacji punktu widzenia psa i jego „stanu duszy”.
Więc teraz - odkręcamy, odkręcamy (psa ogonem

) i jeszcze raz odkręcamy!
Gro osób na forum ma od nas znacznie większe w tej materii doświadczenie i chętnie poznamy Wasze zdanie na ten temat!
Baaaardzo liczę na Wasze rady i cenne wskazówki w tej sprawie, choć wiem - ile wilczaków, tyle sposobów!
pozdrawiamy!
Hexeann & Mentall