Ahoj,
Víš změnit českého posuzovatele za jiného českého,tak o to prvotně šlo(aspoň mě),proto jsem před lety začala psát ty články- pro mě stále byl a je klub BO jasný příklad.Procenta mluví za sebe.
Ale toto se zdálo a zdá ňáko nemožné,nebo nevim proč se tak nestalo.
To ,že jezdíme na RTG do zahraničí,to tak nějak ...samo...vzniklo.
A to ,že hlavně do Polska bylo tím,že je to nejjednodušší,všichni jsme nervozní-tam je výsledek hned,není to daleko,není to drahé.Pro normálního člověka důležitá fakta,dnes se k tomu připojil i pocit,že to bude lepší.
Víš,logicky být musí!Vždy to musí být lepší není tam faktor úhlů.
Ale oni takto vyhodnocují a my to musíme respektovat. V každé zemi je to jinak a vše musíme respektovat.
Víš,vidím denně aspoň jeden snímek rtg dkk a tak ňák to už mám po svém nakoukané.
V Polsku jsem byla párkrát a vyděla jsem ho vyhodnotit asi 15 psů.
A nemyslím si ,že by byl nějaký ježíšek. Má svůj styl,neměří ůhly,ale dysplazii vidí.
Sice jsem na vlastní oči neviděla ,že by pes 3/3 u nás tam měl 0/0.
Ale otázka by zněla,za co měl ten pes 3/3??
Má špatný úhly,které odpovídají 3/3?Nedá se nic dělat,u nás to musí být
3/3.
Já viděla psa ,který měl u nás 3/3 a tam mu mu řekl 2/2.Logicky lepší ,nehrajou roli úhly,ale klouby čisté rozhodně nebyly.
Pak jsem viděla snímek feny u nás 2/3 a tam byla 0/1.Zřejmě u této feny větší podíl na stupni dyspalzie měly úhly.
Vše mě vysvětlil a nešlo jinak než souhlasit.
Prostě to tak je,ale pokud má pes špatně uložený,změněný kloub- v polsku rozhodně není 0/0.
A proto se toho vůbec nebojím!
Snad jste trochu pochopili,proč jsou v Polsku vždy lepší výsledky.
Je to logické,spravedlivé -je to prostě tak!
Jo a ještě,jak jsem někde četla,tu nechválu na ježdění krytí na Slovensko atd.!! Pěkně mě urážíte vy chytráci!!
Byla jsem jedna z prvních ,kdo tak činí!!
A proč? Samozřejmě psi tam jsou hezcí.
Ale snad hlavně proto,aby ti dobří majitelé mojich štěnat,kteří měli to štěstí a psa uchovnili-měli co krýt a nebo čím krýt a neměli vše v okolí příbuzné. Proto to my děláme!! Proto jak pitomci jezdíme stovky kilometrů!!
Tak ahoj!!
Lucie