View Single Post
Old 26-10-2004, 21:00   #16
Monika
Junior Member

Margo, myslím že by jsi určitě dala dohromady „lepší“ statistiku v Polsku rentgenovaných a vyhodnocených psů….
Já jsem spočítala toto z pro mne dostupných dat: Omlouvám se za neúplnost a berte to orientačně….Pana MVDr.Siembiedu o oficiální výsledky určitě požádám, dobrý nápad.

Celkem rtg. v Pl – 32 ČSV
A – 26 ČSV - 81,25 %
B – 2 ČSV – 6,25 %
C – 3 ČSV – 9,4 %
D – 1 ČSV – 3,1 %
E – 0 ČSV – 0%

15 zvířat z celkového počtu bylo hodnoceno v ČR - C a hůře, zbytek zvířat nehodnocen v ČR vůbec. S nulovými čévéčky se do Pl nejezdí.

Nechci neustále diskutovat dokola, ale děkuji za uveřejnění italského protokolu. Osobně mám ještě o 2 stránky více + lokty (tedy 6 stránek + 1 stránka zuby + 2x účet) Myslím, že by jsi mohla uveřejnit polský, pro srovnání a zajímavost. Tvé poznámky o ceně raději přejdu, jelikož hrají v neprospěch MVDr. Siembiedy.
Na druhé stránce italského protokolu je popis a bodový systém a hodnocení! Každý protokol obsahuje jiné informace, včetně „medus“ a úhlů … + počet vyhodnocených ČSV k datu rentgenování vašeho psa, + číslo vyjadřující průměr populace – Punteggio medio della razza - Psi mající méně než 105 stupňů, mají svůj naměřený úhel vepsán do fotokopie snímku!
Ke dni 7.7. 2004 bylo v Itálii vyhodnoceno jen 110 ČSV! Vzhledem k množství ČSV v Itálii je to pouhých cca 10 % populace. V roce 2003 bylo zapsáno ENCI 323 štěňat ČSV v narozených v Itálii.
Za 400 (z doslechu) se omlouvám.

Taky nevím co si mám myslet o tvém výroku: „V databázi máme dvě kolonky. Jedno jsou oficiální výsledky, které nám oficiálně zaslali majitelé a chovatelé, druhé jsou neoficiální výsledky, kdy např. majitel nechce výsledek zveřejnit. Máme také neoficiální výsledky např. z Itálie od psů, kteří byli kvůli těžké DKK operováni. Tato data používáme pouze ke statistikám...“
Margo, přepošlu ti soukromou poštu mezi mnou a Pavlem a Pavlem a paní Nekvasilovou, kde Pavel jasně píše, že uveřejňuje všechny údaje (doslova posbírané na ulici) a souhlas majitele nepotřebuje! Takže si to ujasněte a neříkejte každý něco jiného! A kdo z vás dvou říká pravdu?

Ke Slovensku snad jen tolik. 1)Bývali jsme jedna zem a mnoho slovenských veterinářů studovalo v ČR.
2)Ke „konfrontaci“- polský - český – slovenský – výsledek DKK došlo. Nebudu jmenovat konkrétní chovatelku, třeba se ozve sama.Vyhodnocení: PL – A, ČR – C, SR – C.

Poznámka k MVDr. Nechvátalovi. Od MVDr Nechvátala jsme odešli z konkrétních důvodů. Psa kterého vyhodnotil 2/2 - C za půl roku vyhodnotil 0/0 – A ! Další případ – pes 0/2 - C hodnocen napodruhé – 3/3 . Posun 2 až 3 stupně na kyčli, nahoru i dolu. Tak jakou vypovídající hodnotu výsledky měly?Asi žádnou. I když měly razítko FCI. Pana MVDr. Šterce jsme „přezkušovali“ byl u toho pan Hartl a já. Vyhodnotil sérii snímků, aniž věděl o jaká zvířata se jedná a s jakým výsledkem je hodnotil před časem. Vyhodnotil a vyřadil zvířata naprosto shodně.
Všechno je to o lidech. Někteří jsou ale o poznání méně spolehliví, než ti druzí.
Monika jest offline   Reply With Quote