Rada upresnim situaci v Italii.
Co se tyce 323 CV zapsanych v roce 2003 se jedna o vsechny psi
jak narozene tak dovezene .Upresnim ze podle me dnes dovezenych psu je velice malo a mnoho lidi, kteri maji psa jen pro sebe je ani nezapise LOI.
Ja sama moji Astru jsem jeste nezaregistrovala.
Nevim jestli Vas to zajima ale presto uvedu zapsane CV v Italii od roku 1998.
1998 pocet 24 jedincu
1999 102
2000 120
2001 191
2002 269
2003 323
Rentgenovani jedinci k dnesnimu dni jsou 165.
Nez jsem se rozhodla napsat k tematu dysplasie,osobne jsem se informovala u nasich 2 veterinaru -vyhodnocovatelu.Jednim z nich je Dr.Aldo Vezzoni
(clen odvolavaci komise FCI co se tyce DKK) a druhym je Dr.Cesare Pareschi (do dnesni doby vyhodnotil 86 000 snimku ruznych ras).
Oba dva me rekli to same.
Veterinarni lekari vyhodnocovatele DKK,kteri mohou vydat mezinarodni certifikat dysplasie FCI musi slozit zkousku v Nemecku u pana profesora Brasse (president vedecke komise FCI).
Pochopitelne MUSI posuzovat podle METODIKY STANDARD FCI!!!!!!!!!
Dokonce vsichni vyhodnocovatele 2krat do roka maji konferenci v Nemecku s prof.Brassem .Dalsim podle me dulezitym bodem je, ze prof.Brass posila vsem oficialnim vyhodnocovatelum stejne snimky a pak porovna jejich vyhodnoceni mezi sebou.Timto jsou vlastne stale prezkouseni.
Existuje take vyhodnoceni podle Willis neboli anglosassone ,ktere pouzivaji napriklad Anglie.V kazdem pripade i tady se jedna o jistou metodu,nikdo neposuzuje tak jak chce.
V zajmu naseho plemene muzu nechat na muj ucet vyhodnotit psi ,kteri v Polsku byli A a v Cechach C nebo dokonce D.
Margo zverejnila protokol psa Olivera,ktery je A,tim padem ma protokol cisty nepopsany,psi kteri maji minimalni naznak nepravidelnosti uz nemaji protokol cisty:mluvim jen o vyhodnoceni. Rada bych v tomto diskusnim foru uverejnila protokoly dva B a jeden D,
s mym prekladem.Nevim jak je zaslat.Jeden protokol B pes ma uhly v poradku to znamena 105°a vice.Bohuzel ma pdezreni na Morganovu linii a medusu,dostal B.
Druhy ma uhel 103° a take vysledek je B.
Sarka
|