Takže opět překlad příspěvku Kamily :
Quote:
> >Píše, že má 16 týdenní štěně ČsV z italského chovu (on sám je němec) a je vcelku bezproblémové. Jen od cca 8 týdne začal reagovat na majitele, když se mu přiblíží k jeho misce se žrádlem event. když mu misku chce sebrat - vrčí na něj. Trestá ho tím, jak píše, že "dostane pohlavek" popř. ho od misky odnese pryč ?!? <
> Kiedy on daje jemu karme? Kdyz sam cos zje?
|
Kdy mu dává nažrat ? Když sám už něco sní ?
Quote:
> Czytalam i sama tak robie(szczescie moj CsV nie vrci) : przed podaniem miski sama cos zjem - pies widzi ze nie jest pierwszy(alfa zjada pierwszy)
> jezeli pies "vrci" dobrze dac pierw pusta miske potem wymienic na taka sama z karma "przepraszam to pomylka piesku tu masz nowš" ; ) ale malo i dokladac ręka lub brać miskę jak pies zje co ma - efekt - pies uczy sie ze mozna brac miske bo to znaczy dokladka. Dobrze gdy nie tylko jeden majitel tak robi ale cała jego rodzina...Pies nie moze myslec ze jest alfa ale zawsze na koncu jak inni zjedza "kto ma jedzenie ma wladze"; )
|
Četla jsem a sama to tak dělám (naštěstí můj ČsV nevrčí) : před předložením misky psovi něco sama sním - pes vidí, že není první (alfa žere první), jestliže pes vrčí je dobré mu dát nejdříve prázdnou misku a potom mu ji vyměnit za tu samou se žrádlem ("promiň, spletl jsem se, tady máš jinou") ale málo a přikládat ruku a brát misku až když pes sežere co má - efekt - pes se učí, že je možné mu brát misku protože mu chcete přidat.
Je dobré, pokud to dělá nejen majitel, ale i členové jeho rodiny... Pes si potom nemůže myslet, že je alfa protože "kdo má žrádlo, má i moc".
Quote:
> >a ten mu řekl, že se jedná o zcela normální reakci, protože vlčata v tomto věku si své žrádlo brání velice urputně a prý to není žádný zásadní problém<
> Mysle ze dobrze uniknac problem na poczatku.
|
Myslím, že je dobré řešit problém už od začátku.
Tolik tedy překlad Kamily. Kamilo, prosím Tě, pokud budeš psát další příspěvky, posílej je na můj soukromý email (
[email protected]). Já je přeložím a vložím do konference. Díky.
Pavel