View Single Post
Old 02-06-2008, 23:24   #16
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Konrad:) View Post
A "swoich" czy "zagranicznych" - my akurat nie musimy krytykować, ani powstrzymywać się od krytyki, ani też głaskać; brak "motywacji"
WY nie... Ja zwykle piszac o jednym mam na mysli cos innego... Powinniscie sie juz przyzwyczaic....

Co do warunkow to nie bede licytowac, kto mial gorzej... Wspomniany pies ze Slowacji, czy opisany miot z Polski... Jedno i drugie nie powinno miec miejsca, ale ma... Z ta roznica, ze hodowca ze Slowacji nie lansuje sie na alfe i omege... i jego zaniedbanie wynikalo glownie z braku pieniedzy, a nie zwyklego "nie chce mi sie poczytac jak dbac o szczeniaki"....

A o wszystkim o czym teraz jest mowa mozna napisac jedno: nic nie jest czarno-biale...
Mozna napisac, ze czeskie psy sa bardzo slabe eksterierowo, a znalezienie tam CzW z ladna glowa jest trudniejsze niz wygrana w totka. I w sumie to najprawdziwszy prawda... Ale potem na ring wpada taka Lucka z Ossa i diabli to biora...
Mozna napisac, ze slowaccy sedziowie sa super, ale potem mamy taka Banska Bystrice, gdzie pan Meszaros wyczynia cuda i znow klapa....

Znalezienie jakichkolwiek pewnikow staje sie ciezkie... Sa reguly, tak jak i wyjatki od nich.... Wszystko sie zmienia... i dlatego bedziemy mieli jeszcze mase okazji do pisania...

Czy tak jak komu pasuje? Oczywiscie.... Choc dotad myslalam, ze czlowiek powinien nawet w ukwieconym PRze stosowac zasade "wazne aby nie klamac"... A tu nagle spotyka sie sedziego, ktory wytrzeszcza oczy, gdy czyta o czym to on komus nie mowil i jakich to psow nie chwalil....

Tegoroczny numer jeden: pewien slowacki sedzia ocenial pewnego polskiego psa. Zjechal mocno za niepoprawna budowe, typ i wyglad ogolny... Na stronie wlasciciel psa umiescil tekst, ze sedzia wyglosil na temat tego psa peany pochwalne...
Coz, skoro niektorzy maja az tak bujna wyobraznie to sedziom nie pozostanie chyba nic innego, jak tylko dodawac do oceny
"(C) Zmienianie jakichkolwiek treści bez zgody autora zabronione"

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote