View Single Post
Old 10-06-2008, 15:44   #4
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

ja to chyba sobie takiego małego focha strzelę, bo sie ladnie postarałam a mimo to dyskusja dupenklapen(
Echhh zycie...

Ale Danusiu, za jedno chapeaux-bas :
Quote:
A poza tym przypadek Ajeczki i Eurysia jest wyjątkowy - to była miłość od pierwszego wejrzenia i najprawdziwszy dobór naturalny.
Za ODWAGĘ CYWILNĄ aby wszem i wobec pwoiedzić "a bo tak!")

Na ogoł za bodaj zasugerowanie takiego powodu wstepuje sie na ściezke wojny totalnej..i zawisa na dozywotnio czarnej liscie a tu prosze, ..
Naprawde, duuzy szacunek za to, że nie kombinujemy, nie wymyślamy tylko "mielismy fantazje"
Świat byłby prostszy i miałby mniej niedomówień, gdyby ludzie chcieli przyznawac sie do tego co zrobili i mieli odwqage powiedzieć "to był mój świadomy wybór"

Jeśli dla kogos kryterium wyboru jest :
- lubie sasiada
- lubie psa
- pies lubi drugiego psa
- mam nie dalej niz 100 km
- droga wiedzie na poludnie a nie na wschod
- etc

to OK. Z pewnoscia znajdzie wielle osob, dla ktorych te kryteria sa bliskie ich sercom. Tylko jeden warunek: niech te kryteria nie beda skrzetnie ukrywane !!
Krytyka akurat bym sie nie przejmowala, bo zle jezyki nie oszczedzaja nikogo.. bez wzgledu na to jakie ma zasady hodowania i jakie efekty. Nie hoduje sie przeciez dla opinii publicznej ;P
Dla mnie najbardziej wiarygodny hodowca to ten, ktory ma JASNE CELE.

Ilez to na swiecie miotow, ktorych przyczyna byla tylko "bo moja sunia taka kochana i chce aby po swiecie biegaly jej (rownie kochane) dzieciaczki" ? Miliony...I nigdzie nie jest powiedziane, ze zrodzone z takiej wlasnie przyczyny psy, maja byc gorsze od innych..
Oczywiscie, lepiej brzmia bardzo "fachowe" powody, nawet jesli z rzeczywistoscia nie maja nic wspolnego ale ja ososbiscie, zamiast dobrego PR-u wole UCZCIWOŚC (no takie skrzywienie:P).

rzecz jasna, Danusia podała najpierw konkrety, a ów cytat otoczyła odpowiednimi emotkami, ale skoro jednak napisała, to pozostawiła wybór interpretacji.. a ja umyslnie dokonalam wyboru i przeczytałam zdanie, jak zostało napisane. Pozwolilam sobie je wziac jako przyklad... dla mnie chwalebny.. (przykład wiarygodności człowieka- nie poddaje tu pod ocene statutu hodowli, jakiejkolwiek) .

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote