View Single Post
Old 10-06-2008, 20:26   #8
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Sebastian View Post
Jak wiadomo wszystko zależy od tego co sobie wymyśli hodowca.
Hodowca ma jeszcze jedna mozliwosc, ale to wchodzi w gre jedynie gdy ma sie zaufanie i kontakt z wlascicielem reproduktora... chodzi o wypozyczanie reproduktorow... Brzmi sucho, bo jak mozna "wypozyczyc" komus Pimpusia...
Prawda jest tak, ze wiekszosc psow nie ma nic przeciwko tygodniowym wakacjom w innej hodowli... Oczywiscie trzeba zdawac sobie sprawe co to znaczy, znac psa i jego zachowanie, miec warunki i byc ODPOWIEDZIALNYM.

Tak zrobila Daiva - gdy okazalo sie, ze na Slowacji jest zbyt wczesnie, a kursowanie miedzy Litwa a Slowacja jest bezsensowne dogadala sie z wlascicielem i Iran pojechal na urlop...

Na urlopie w Austrii byl nasz Camio - wlasciciele Inki przyjechali do nas na krycie, ale pospieszyli sie... Gdy mialy nadejsc dobre dni oni dostali wezwanie do domu... Gdy przesylali mi fotki jak sie ma Camolek trudno bylo mu nie zazdroscic...

Tak wiec warto pamietac, ze psa mozna sobie jeszcze przywiezc... i zamiast tygodniowego wypadku mozemy sie uwinac w dwie soboty...

Quote:
Originally Posted by Sebastian View Post
Na szczęście nie mam takich problemów, bo nie mam suki hodowlanej i hodowli.
Masz, masz kolego... Masz psa reproduktora o konkretnym potencjale i rodowodzie, jakiego nie ma inny pies w Polsce. A ilosc jego potomkow w Polsce = 0. I do czasu, gdy to nie ulegnie zmianie to masz misje do wykonania nie tylko Ty, jako wlasciciel repa, ale i my jako hodowcy..

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote