Thread: "reolupy"
View Single Post
Old 17-06-2008, 10:18   #10
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Ahoj Joanka,
zkusím ti taky odpovědět, snad budeš rozumět. Jestli ne, Margo snad pomůže. Jsem majitelka Aliho Reolup. Tento typ vlčáka je pro mě number one a snažím se v mojí chovatelské stanici tuto krev držet. Teď mám po Alim tři dcery a jednoho vnuka. Reolupové obecně (nelze to samozřejmě říct o všech jejich potomcích) jsou velmi dominantní zvířata, obzvlášť psi-samci. Mají velice kvalitní srst, delší, s mohutným límcem kolem krku. Ali, Akim i Agar jsou si podobní, ale každý má své plus i mínus. Akim měl klenutější bedra a neměl tak kvalitní srst jako jeho bratři. Agar měl skvělou srst, hlavu, jeho stavba těla byla nejvíce podobná sestře Ajze. jeho velké mínus je tmavé oko. Ali má nejdelší běhové kosti, světlé oko. Jeho mínus je ne zcela ideální záď. Reolupové obecně dávají potomkům výbornou srst, ale často také delší ocas.
Já osobně miluji na Alim jeho srst, vlčí hlavu a hlavně- mám ráda barevné vlčáky. Aby měli na sobě oranžovou, černou, bílou barvu. POdařilo se mi sehnat pokračování Aliho v jeho vnukovi Quenno od Úhoště, alespoň co se týče barvy a srsti. Ali pro mě zůstane mým nejlepším psem. Když už jsem jednou měla chlupatého Reolupa, potom si člověk jen těžko zvyká na vlčáky s krátkou srstí.
http://www.wolfdog.org/drupal/cs/gallery/pic/25028/
tady je fotka ze setkání, které jsme dělali na 10 narozeniny vrhu "A" Reolup. Už to byli důchodci, ale aspoň jednou jsou sourozenci vyfocení spolu.
Hanka jest offline   Reply With Quote