Mellorn, nikdy jsi mi neřekla že Arwen slzí očka

Mrzí mne že se to jako chovatel dozvídám tady z fóra a to jsem na internetu denně...
Nejčastější příčinou je prach který se dostane do spojivkového vaku, a nebo špína z vody při koupání (a plavat chodíte - to je dobře).
Stačí to propláchnout borovou vodou a když nepomůže ta, tak "lidskou" mastičku Opthalmo-framykoin a do týdne je pokoj.
Nemá smysl čekat a jen otírat oči a také se mi zdá že veterinář ti navrhuje divné věci namísto normální léčby kterou jste podle toho co tu píšeš neměli. Proplachovaní se dělá až při recidívě jestli se nepletu, jinak je zbytečně invazivní. Na kliniku klidně běž ale myslím že slzný kanálek má Arwen naprosto v pořádku a "jen" jste zanedbali zánět spojivek.
Kup tu mastičku, dávej ji podle návodu a za chvilku to přestane - to nejde nechat jen tak samo sebou ale mělo by se to udělat hned jak oči začaly slzet.
Bydlíte ve městě, suchý vzduch a prach je teď přes léto všude. Vyleč ten zánět a pak bude stačit otřít ospalek po ránu borovou vodou, když nějaký bude. Tím že to utíráš na sucho jí oči ještě více dráždíš, protože se do nich z rukou dostává další nečistota.