View Single Post
Old 16-11-2004, 22:38   #5
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki
Default Re: Encyklopedia Hansa Rabera

Quote:
Originally Posted by Narvana
Fakt stare zdjecia sa fajne ale zwlaszcza jedno zdjecie Exy Vopy taki jak niemiec wyglada (ale pod fotka bylo napisane ze umaszczenie po ON a reszta czyli budowa po wilku)
To niestety tak jest, jak cos pisze ktos, kto o rasie nie ma pojecia.
1) Ciezko Exe nazwac "slowacka suka"
2) "masc po owczarku niemieckim" to juz totalna bzdura, bo wlasnie na tej fotce siersc jest jak najbardziej typowa dla wilka
3) "budowa przypomina raczej wilka" - taaaa, na fotce, ktora zbiera krytyke za mocno opadajacy zad, ktorego sie ani u jednego wilka nie spotka.

Ale juz najwieksza bomba to opis do fotki, ktora znajduje sie wyzej nad Exa - ta tego ciemnego owczarkowatego psa z czarna mordka. Brzmi on "Ceskoslovensky vlcak. Preferowane jest u tej rasy mozliwie wilczaste umaszczenia i wilczy wyraz pyska". Gdyby to nie bylo smieszne to by bylo tragiczne. A potem sie dziwic, ze na zachodzie sedziuja wilczaki tak jak sedziuja...

Quote:
Originally Posted by Agnieszka
To teraz ja mam pytanie w sprawie tej encyklopedii, bo kiedyś znalazłam takie coś w bibliotece, też to była duża książka i ciekawa jestem, czy to to samo Narvana, nie pamietasz może, czy w tej encyklopedii informacje o wilczaku nie były obok rubryki z saarloosem?
Tak - to ta ksiazka.... Pomijac fotki, to jest tak calkiem niezly opis rasy.... :P

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote