Jj, tyhle věci jsou mi jasné. Nicméně, z vlastní zkušenosti vím, že i demokraticky volící většina (jakékoli organizace), může být do značné míry ovlivněna dalšími vlivy (osobní sympatie či antipatie, kamarádíčkování, strach atd.). Jistě, v každé organizaci se najde něco. Ale že zrovna o KCHČSV, se dozvím takové záležitosti, jaké jsem se dozvěděla (vše na základě internetu), mě dost překvapuje a mrzí. Zrovna toto plemeno, tím , že ještě nemá tak velkou populaci a jeho vývoj je tak mnohem citlivější a náchylnější k negativním vlivům. A právě proto, by se měl klub shodnout na tom, co a jak dál. Bez ohledu na osobní záležitosti. Z toho, co jsem četla, to tak nevypadá. To, že byla demokraticky zvolena komise, ještě neznamená, že byl zvolen správný chov plemene.
Jelikož mě v nejmenším nezajímají Vaše osobní záležitosti, ale chov, zajímalo mne a stále zajímá:
1.Podle čeho se určí, který druh chovu je pro plemeno zrovna ten pravý?
2.Jakým způsobem (podle jakého klíče) se navrhuje vhodnost toho kterého plemeníka pro určitou fenu?
3. V čem se liší řízení chovu podle staré a nové komise-v čem jsou ty rozdíly? Výhody a nevýhody...?
Nechci se nikoho žádným způsobem dotknout! Zkrátka mne to zajímá.
Děkuji,
Jana
|