View Single Post
Old 04-09-2008, 06:17   #6
Hanka
Senior Member

Hanka's Avatar

Send a message via ICQ to Hanka Send a message via Skype™ to Hanka

Ahoj Margo,
moje bezelstná otázka ohledně polských bonitací otevřela až moc dlouhé téma ).
Nechci útočit na Daimona, neznám ani jeho ani jeho majitele. jen jsem chtěla osvětlit, jestli máte nějaká JINÁ hlediska. Nic víc, nic míň. Mně stačilo odepsat: pes měl 2x64cm, 1x64,5cm, dle Oskara je to OK. Nebo něco jiného. Tys místo toho otočila a začala vypočítávat, co je špatné v Čechách......To je taky odpověď....
Do poznámek se v Čechcách nepíšou vady, to je omyl. Tam se píše to, co je sice trochu viditelné, ale přitom to ještě nemá charakter vady. Je to pro nás spíše upozornění.
Pokud se ptáš na 5cm rozdíl v měření psa: nevím, kdo tuto konkrétní fenu měřil na první německé bonitaci ani nevím jak stála. Pro chovnost v Česku musí mít českou bonitaci, proto ji má a směrodatný je český bonitační kód.
Pokud se ptáš na mé krytí feny s diskvalifikující vadou....Já nevím, myslíš tím její výšku? Asi ano. myslím, že má "pod standart". je to stejné jako s tvojí fenou, která pravděpodobně také nemá 60cm a také je chovná bez bonitace.....tady opravdu nevím co řešíš nebo na co se ptáš. Pokud jsou země, kde jsou psi chovní i bez bonitace, tak to je opravdu dlouhý seznam takto nakrytých fen. Řešením by byly kluby , povinné rtg, bonitace. Bohužel to asi vše neovlivním....Možná garant plemene.......Ale povinné bonitace ve všech zemích je utopie, to se prostě nepovede. Bohužel.
Hanka jest offline   Reply With Quote