Ja powiem tak.
Wszyscy gadacie już cztery lata o klubie , ale nikt z większosci osób nic nie robi.
Zgodnie z regulaminem nie mozna nikogo zawiesić za to, ze chce utworzyć klub danej rasy. Na dzień dzisiejszy nie wiemy czy taki klub powstanie, jaki będzie jego status i czy będzie działął pod patronatem ZkwP, czy będa władze wybieralne czy tylko prezes wybierany przez ZwkP. Nie zmienia to faktu, ze będzie on w strukturach ZkwP.Podpisująć deklarację każdy musi wyrazić zgodę na przynależnosć do takiego klubu jak on powstanie i nie zmienia to faktu, ze klub w jakiej kolwiek formie by powstał musi należeć do ZkwP. Powstanie klubu nie narusza w żaden sposób Klubu Psów pasterskich niepolskich, ponieważ i tak nikt z nas tam nie należy,( a przynajmniej większosć ) a klub wilczaka moze być odrębnym tworem działającym pod patronatem ZkwP. Nikt nie musi z nikim sie w tej kwesti kłucić bo tak samo jak kluby boxera moga one działać niezależnie. ( to jest przykład ) Nikt nikomu nie będzie zabierał wilczaka ( to są słowa nie moje aby zabrać wilczaka i był tylko w naszym klubie jak on powstanie ) Zabrałem się za to bo mnie szlak trafił jak przeczytałem na forum wasze gadanie na ten temat. Teraz żałuje bo właściwie wiedziałem już wczesniej, ze to nie ma sensu bo wiekszosć z was nie zrobi nic w tej sprawie. Tylko dlatego, ze nie będzie miała własnego interesu. Włąśnie dlatego tylko gadacie. Współczuje Margo bo ona wszystko robi z serca abyśmy my mieli lepsze życie z naszymi wilczakami. Zastanawiam się kiedy nie wytrzyma tego jak wszyscy narzucacie na nią nowe to obowiązki i macie głupie pretensje o rzeczy nieistotne. Moze faktycznie waszym zdaniem powinna nie spać i słuchać waszego gadania. Dzis jest czwartek od poniedziałku nikt się ze mna nie skontaktował ( z osób z jakimi rozmawiałem ) jak dalej załatwiać klub. (te osoby będa wiedzieć. ) Wiec nie rozumiem tego zachowania. Ale w jednym przyznaje wam racje - gadane to wy macie i w takim razie sobie dalej rozmawiajcie. Mam nadzieję, ze ten co zaczoł to przejdzie sam przez tą cieżką pracę i to skończy ja życzę powodzenia.
Przekaże Margo wszystkie deklaracje jakie mam, a także właśnosć nad stronami www jakie zostały wykupione. Mnie klub wilczaka w tej chwili jak i cała reszta jaką załatwiam nie interesuje tak samo to forum na wolfdogu.
Wystarczy mi jak z osobami, jakie poznałem i polubiłem spotkam sie czasem na wystawie. Dziekuje i nie będe rozmawiał ogólnikowo, na temat jaki jest tego nie wart Ja mam bardzo mało czasu i jestem bardzo zajęty aby sobie zaprzątać tym głowę. Zyska na tym mój wilczak bo będzie miał godzinę spaceru nocnego tą którą mu zabrałem kosztem innych spraw. Pozdrawiam i Pewnym osobom dziekuję, a zwłaszcza tym, które wysłały deklaracje i wiem, ze chcą coś zrobić tak jak Margo z serca, a nie z potfela i dalej dużo gadać.
|