A ja dodam tylko jedno: czeski bieg czyli innymi slowy: ZVP (obojetnie czy 1, 2,3) nie daje upoważnienia do certyfikatu.. Owszem, sędzina/sędzia wpisuje ów bieg, z oceną, czasem i stosowną pieczątką w rodowodzie, ale do INT. nie upoważnia, tak samo jak nie upoważnia do występowania w kl. użytkowej. To tak dla wiadomości...
A co do związków i informacji ktore udzielają.. cóż często są mylne, ja ostatnio kiedy dawałam rodowód Ish( jeszcze bez prześwietlenia, bo przeswietlenie bylo zaplanowane na pozniej a wpis "suka hodowlana" przeciez by go nie zmienil i nawet z takim wpisem a wynikiem NIE pozytywnym, nie rozmazalabym suki) dowiedzialam się-kiedy juz przyszlam po odbior- ze nie zostal dodany ow wpis, poniewaz nie ma przeietlenia, a ze jest ono obowiazkowe. Rany jak ja sie wtedy ucieszylam.. Jednak szybko sie okazalo, ze to poprostu byla zwykla pomylka..

Zrobmy cos dla naszej rasy, ale naprwde ZROBMY, mamy naprawde olbrzymie mozliwosci!!!
p.s. Jednak ja dalej jestem za wladzami wybieralnymi by nie bylo ukladow i ukladzików..