View Single Post
Old 05-09-2008, 01:48   #160
Margo
Moderator

Margo's Avatar

Send a message via Skype™ to Margo Send Message via Gadu Gadu to Margo

Quote:
Originally Posted by Gia View Post
Daniel czy Ty masz z tym Klubem coś wspólnego, skoro tak zajadle go bronisz i nie chcesz tworzyć konkurencji??

Ja mieszkam we Wrocławiu, tu zarejestrowałam psa i dowiem się, czy zapisano mnie bez mojej wiedzy do Klubu w Łodzi, bo mnie się do nie podoba.

Jak się ktoś rodzi czarny, to nie wpisuje się go automatycznie do Klubu Afroamerykanów...
Sluchajcie - Klub Ras Pasterskich Niepolskich nie jest naszym wrogiem, a wrecz przeciwnie... Jest tam grupa sedziow i ogolnie ludzi od grupy 1., ktorzy zawsze wilczakom bardzo pomagali... Dzieki nim mamy mozliwosc prezentowac psy u sedziow "od rasy", czy chocby takich, ktore juz znaja wilczaki, a wilczaki chyba zawsze dostaja na klubowce jakis mily bonus...

Do klubu sie nie zapisuje, bo i nie wymaga on zadnych skladek, oraz nic nie narzuca... Za przynaleznosc dostajemy mozliwosc posiadania wystawy klubowej - ktos robi ja za nas....

Oczywiscie naturalne jest, ze z rozwojem popularnosci rasy chcemy miec tez wlasny klub (lub jak kto woli wlasne piekielko ). To nam wiele by ulatwilo i wiele umozliwilo...
Z drugiej strony warto trzymac z Klubem Ras Pasterskich Niepolskich nie tylko dlatego, ze osoby tam zasiadajace nam sprzyjaja, ale chocy dlatego, ze i w przyszlosci warto z nim wspolpracowac... Czyz jest lepsze miejsce (i lepszy teren) na organizacje POLSKIEJ wystawy CzW niz samo centrum Polski - na sprawdzonym terenie... Warto wykorzystac to co juz mamy (czyli dobrze dzialajaca strukture), a co wykorzystuja tez inni (stad tak duza roznych klubowek na ten sam weekend w Lodzi).
Margo jest offline   Reply With Quote