View Single Post
Old 05-09-2008, 08:27   #27
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by Anarvin View Post
Bráška taky není zloděj, nikdy by nic neukradl, ba naopak, ví co je zlé a co dobré,ale to co píšeš je fakt přehnané.
Hmmm, ale výše jsi napsala, že si stahuje cizí texty a ty si dává na své stránky ??? Přehnané na tom nic nevidím. Ty zjevně nechápeš, co to je duševní vlastnictví a že i napsání smysluplného textu dá práci a námahu. Ale to je bohužel v našich krajích zcela obvyklý názor. Proto jsme, kromě jiného, na špici v softwarovém a hudebním pirátství a proto u nás jsou dokonce případy, kdy vysokoškolští profesoři kradou části textů svých kolegů do vlastních prací. Je to bohužel velmi smutné .

Quote:
Nehledě na to že diskuze začala s úsměvem na rtech a ty jsi to pojal za jiný konec.
Já na téhle diskuzi nic úsměvného nevidím. Možná jsou lidé, kteří se při pohledu na poškozování práce jiného smějí a hrozně je to baví, já tedy mezi ně rozhodně nepatřím.

Quote:
Věřím, že naštve, když Ti něco někdo ukradne, například ty fotky, a použije je pro svou propagaci, či vydávání se za autora. Pokud si ale děti k fotce píší, že těm psům dali žrádlo atd... tak myslím, že debata došla až zbytečně daleko a nemístně.
Proč stále srdceryvně operuješ těmi dětmi ? To je takové hraní na city sociálním cítěním. Dám příklad z kynologie. Procentuálně nejpočetnějšími plemeny (vzhledem k velikosti populace), které napadají a zraní člověka jsou jezevčíci, knírači a kokršpanělé. Když se projednával zákon o tom, žeby v městech měli psi, s výjimkou přesně stanovených míst, chodit pouze s košíkem nebo na vodítku a žeby za nedodržení byly velice vysoké pokuty, tak se strhla "sociální smršť". "Co bude dělat chudá babička důchodkyně, která má malého jezevčíka jako jediného přítele, když jí strážník bude muset předepsat takovou pokutu ?", vyřvávali populisté. A já se ptám, myslíš, že pokousání od psa babičky bude jiné, než pokousání od psa majitele s vilou a mercedesem ? Je velice laciné a nesmyslné argumentovat dětmi, důchodci nebo podobně slabými sociálními skupinami.

Quote:
Když se tam objeví naše Becky, tak to vůbec nebudu řešit, ty jim určitě napíšeš, aby fotky stáhli...a to je vlasntě celé. Každý to pojmeme po svém.
Jak to budeš řešit Ty, to je Tvůj problém a Tvé svědomí. Já jim nenapíšu aby fotky jen stáhli, ale budu také požadovat náhradu. Myslím, že když rodiče dítěte budou muset zaplatit něakou tu stokorunu za zneužití fotky, jsem si jit, že se postarají aby jejich dítě nadále nebylo pirátem.
Ale neboj, nejsem takový, jakého by mne mnozí rádi viděli. Pokud mne někdo osloví a chce mé texty nebo fotky smysluplně využít, tak s tím nemám problém. Poskytl jsem už své fotky zdarma mnohokrát a své texty stejně tak. Je to jen o slušnosti a dohodě.

Quote:
Mackie: s bráškem žádnej problém nemáme, rodiče mu netolerují co je špatné. Stránky jsem s ním tvořila já a nevidím na tom nic špatného a jsem si 100% jistá, že mu nikdy žádný varovný e-mail nepřijde. Asi mluvíš z vlastní zkušenosti o problémových dětech,to ale u nás tak není. Fotky ani texty nezneužívá, nevydává za své ani nic podobného.
Hezký den všem
No a tohle je "třešnička na dortu". Rodiče mu netolerují, co je špatné, a kradení fotek tedy zřejmě špatné není. Stle nechápeš, že zneužití fotek a textů není v tom, že je vydáváš za své, ale v tom, že je bez souhlasu autora vůbec použiješ. Navíc stránky, na kterých jsou nakopírovány cizí texty, jsi mu pomáhala vytvořit. Gratuluji .

Last edited by Pavel; 05-09-2008 at 08:29.
Pavel jest offline   Reply With Quote