View Single Post
Old 11-09-2008, 10:17   #13
aflorian
Junior Member

Send Message via Gadu Gadu to aflorian

Quote:
obie przyciśnięte do muru robimy się agresywne (Lalka kilka dni temu ugryzła dziecko mojej koleżanki)
u nas to nieuleczalne i pogłębia się z każdym kontaktem...
Wiadomo że pies też musi się jakoś bronić (nie tylko wilczak) A przecież nie zrobi tego tłumacząc tylko warknie lub ugryzie.W końcu to tylko pies. Ale własnie tego się obawiam. Bo mając dzieci, nie będe miała wyboru. No ale faktem jest to że biorąc jakiegokolwiek psa muszę się z tym liczyć.

Wyczytałam też w internecie że są pewne sposoby na wybieranie szczeniaka o odpowiednim dla Nas charakterze. Nie wiem czy to działa....W każdym bądz razie przyszły właściciel wykonuje ze szczeniakiem pewne ćwiczenia i na podstawie jego zachowań określa się jego charakterek. Bierze się pod uwage to czy szczenie szczeka, przybiega chętnie, macha ogonem gryzie i warczy. Przejrzałam taki test i moge go tu wrzucić jeśli ktoś chciałby zobaczyć. Co o tym myślicie? Można się tym kierować przy wyborze czy tylko i wyłącznie intuicją?

Ja mam zawsze straszneee dylematy przy wyborze jakiegokolwiek zwierzaka, bo najchętniej wziełabym wszystkie!
aflorian jest offline   Reply With Quote