View Single Post
Old 12-09-2008, 10:33   #185
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Ciężko na tej podstawie wyrobić sobie opinię co dałoby nam utworzenie klubu

chyba własnie tu lezy pies "begraben"...a z nim całe przedsiewzięcie
Bo nie chodzi o to co klub może NAM DAĆ ale co my mozemy zrobić w ramach klubu. Klub to nie ma być (chyba) instytucja prowadząca nas za raczkę.
To nie jest kwestia winy, że slizgamy sie po powierzchni... ja jedynie widze, że brak listy spraw, którymi chcielibyśmy sie rzeczywiście zająć wynika z braku świadomości, że takowe istnieją. Stąd przypuszczenie, że nie ma gotowego podłoza do powstania klubu.
Nie ma obowiazku aby kazdy czlowiek, ktory ma psa danej rasy musial zglebiac "problemy" tej rasy. Absolutnie nie. Moge sobie miec wilczaka i bimbac na to czy rasa idzie w takim kierunku czy w innym, czy ktoś cos robi dla rasy czy nie. Wolno mi i zadna to ujma... moga mnie interesowac tylko spotaknia przy piwku - i tez dobrze Zle gdyby ktos mi kazal sie angazowac wbrew mojej woli...
I na razie taka mamy sytuacje. Nie potrzeba w klubie 100 pasjonatow. Wystarczy 20 osob, ktore faktycznie chca zajac sie ta ciezka harowa w prywatnym czasie i za free, po prostu dla idei. Setka wymagana jest niejako ustawowo..
Tylko czy znajdziemy 20 osob gotowych do tak duzej aktywnosci na rzecz sprawy? Sprawy, ktora nie posiada jeszcze swojego ksztaltu? Watpie...
Dlatego mowie, ze teraz to zupelnie nie ten czas.

Innymi slowy: kiedy sprawy do zalatwienia, problemy itp beda obecne w powszechnej swiadomosci - wtdy zaistnieje potrzeba stworzenia organizacji, ktora bedzie mogla je rozwiazywac. I taka chyba powinna byc kolejnosc, zeby to mialo szanse pwoodzenia.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote