Oj, to ja chyba bym była spalona u hodowcy bo nawet nie wiem jakie pytania miałabym mu zadać

Nie jestem laikiem jeśli chodzi o psy, zdaje sobie sprawę z ich potrzeb, u mnie w domu zawsze były psy (dog, spaniel, owczarek niemiecki, pudel). Obecnie mam pudla średniego. Nie mówię że pozjadałam wszystkie rozumy i jestem znawcą psów.
Czemu wilczak? - nie ukrywam że wygląd, to było pierwsze co skłoniło mnie do zainteresowania się tą rasą, potem zaczełam czytac o jego predyspozycjach i charakterze i stwierdziłam że właśnie takie psa chcę mieć. nie dość że piękny to jeszcze trochę indywidualista, z silnym charakterem i psychiką. I zaczęłam czytać i oglądać zdjęcia. Powiecie że to nie wystarczy aby być właścicielem, no ale od czego trzeba było zacząc. każdy z Was pewnie podobnie zaczynał swoją "przygodę" z wilczakiem.
Mój przyszły wilczak na pewno będzie wystawiany, będzie szkolony pod katem OBi (chcę jeździć z nim na zawody) i z pewnością zaliczy szkolenie z IPO, może spróbujemy też agility albo dogtreking.
I teraz pozostaje mi tylko szukac odpowiednich rodziców mojego maleństwa