Quote:
Originally Posted by btd
1. Bez papierów nie ma wilczaka.
2. Jak dla mnie 'papiery' swiadcza o tym ze hodowca bierze odpowiedzialnosc za wypuszczonego psa, 'popisuje sie pod nim'. Jest odbior miotu itd.
3. zawsze mnie uczono ze najpierw wypadaloby poczytac forum, grupe itd, dopiero potem zadawac glupie pytania. A tutaj najpierw kasa, i jeszcze ze tyle kosztuje i jakby zakombinowac zeby mniej zaplacic.
|
Myślę , że przesadzasz to wcale nie jest głupie pytanie , bo jeśli szczeniak jest po czystej rasy rodzicach a z różnych przyczyn nie ma rodowodu to czy on przestaje być wilczakiem ?.Co innego mieszańce np. z owczarkami tu się jak najbardziej zgodzę , ale psy czystej krwi to dla mnie wilczak z papierami czy bez.
A jaką to odpowiedzialność bierze hodowca za "wypuszczonego "psa , że nastepny właściciel np. wychodząc do pracy zamyka psa w klatce -żeby mu mieszkania nie zdemolował-cyt. z forum.
Nie każdy też chce mieć psa na wystawy , jeśli nie chce mieć hodowli itp. a trzymać wilczaka tylko jako psa dla siebie / ma takie prawo / to po co mu rodowód.A co powiesz na sytuację gdzie hodowca sprzedaje psa /wilczaka/z papierami i oświadcza ,że będzie tańszy bo jest nie pełno wartościowy !