View Single Post
Old 30-10-2008, 15:57   #34
jefta
Call Me Sexy Srdcervac

jefta's Avatar

Send a message via Skype™ to jefta Send Message via Gadu Gadu to jefta

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Przez całe dwa miesiace ciązy jest czas na to aby zrobic cokolwiek w celu uzyskania metryk, mozna psu zrobic rtg, można z nim pojechac na dowolna bonitację, można spróbowac zaliczyć ze dwie wystawy i chocby z tymi papierami próbowac cos wygrac w Zk. Ale trzeba myslec i chciec. Teraz to faktycznie - raczej pozamiatane.
tu jest moim zdaniem największa nieodpowiedzialność. Wpadki się zdarzają, ale czemu Florena nie pozwoliła pomóc tym szczeniakom... dwa miesiące temu jakoś by się to załatwiło
Nawet współwłasność w jakimś łagodniejszym kraju ostatecznie

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post

I na koniec napisze cos kontrowersyjnegio- analzując wszystkie 'za" i "przeciw", ja w takiej sytuacji zdecydowałabym sie na natychmiastowa eutanazje takich maluszkow. Podobnie jak w przypadku wielu psow w schroniskach, bo dla mnie wazniejsza jest jakośc zycia a nie długośc i ilość. Chyba ze, zapadlaby decyzja o pozostaniewiu wszystkich u mnie. Te "dobre domki" w takich przypadkach to najczęściej głaskanie swojego sumienia... chcemy w to wierzyc bo łatwiej nam zasnąc
to bolesne i trudne ale popieram Cię. przy tak trudnej rasie... trudno uwierzyć że odpowiedzialni i oczytani właściciele kupią akurat tam szczenię. bez metryk.

i z ostatniej chwili-jak alczyłam z tym postem [nie mam klawiatury] tona gg dostałam coś takiego:
"witam odpisałas mi na forum na pytanie dotyczace pekińczyka-kiedy bedzie mógl pokryc suczke?? i odpisalas ze musze zdobyc uprawnienia hodowlane.a jesli moj piesek nie ma rodowodu tez jest to konieczne??"
jefta jest offline   Reply With Quote