Quote:
|
Baltek strasznie kicha kiedy rozpylam płyn do prasowana. Więc bezczelnie rozpyliłam ten płyn w ogródku. Baltek patrzył z pewnej odległości i kichał. Nie wiem czy to nie zaszkodzi roślinom
|
Quote:
|
Tzn krochmal w spraju? To Ciri nie cierpi zapachu lakieru do włosów.
|
Quote:
|
Czasem (b. rzadko) używam weterynaryjnego płynu przeciwko obgryzaniu przedmiotów przez zwierzęta "Biter" Siedla, żeby zniechęcić Lorcię co do penetrowania niektórych miejsc
|
Słuchajcie, ale są "lepsze" metody, bardziej naturalne, zdrowsze i... zgodne z nautrą wilków.

Właśnie przeczytałam o jednej z nich na wolfdogu;
Zacytuję:
Quote:
|
Opisano interesujący przypadek, kiedy mężczyzna, obserwujący dzikie wilki miał z nimi nieustanne problemy w obozowisku, gdyż kiedy tylko się oddalał wchodziły mu do namiotu, przeszukiwały zapasy i szkodziły mu w inny sposób. Rozwiązanie było jednak proste. Mały teren wokół swojego namiotu oznaczył swoim moczem, na co samiec alfa odpowiedział podobnym uczynkiem, jednak od strony swojego terytorium. Od tego momentu obserwator nie miał z wilkami problemów.
|

Sorry za ten żarcik, ale właśnie czytam te arcyciekawe artykuły i tak mi się skojarzyło z opisywanym tematem, że nie mogłam sobie odmówić przyjemności zacytowania.
Zatem kto się jako pierwszy podejmuje na próbę obsikać dookoła cenny krzaczek?
PS
Cóż, podejrzewam, że niedługo może mi już nie być tak do śmiechu