Los bericht bekijken
Oud 6 December 2004, 16:06   #20
Gaga
VIP Member

Gaga's schermafbeelding

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Standaard

Witaj Dreadlock !
Skoro juz trafiles do zrodla wiedzy o wilczakach to ja Ci radze- wykorzystaj ja do bolu '
Margo - jako polowa Alfy i Omegi z zakresu wiedzy o wilczakach odpowiedziala precyzyjnie na pytania...ale ja bym zaczela zadawac bardziej podchwytliwe pytania :P
Poprzeglądaj sobie baze - jakie psy juz są reproduktorami, jakie maja potomstwo , z jakimi sukami i co z tego wynikło....
Pod każdym psem masz wynik prześwietlenia stawów, kod bonitacyjny ( szczegółowo opisany) i parę innych ciekawych rzeczy..no i zdjęcia!
Przekop się przez te zasoby - one bardzo duzo uczą
A jeśli masz plany hodowlane to jeszcze poczytaj rodowody .... moze warto pojechac po szczeniaka gdzies dalej , zeby przywoiexc do krakju super oryginalny egzemplarz, ktory stanie sie slawny ??? I rozchwytywany???
Wszystko zalezy czego oczekujesz...
To co napisala Margo to jak podstawy katechizmu .....jesli brac to NAPRAWDE SPRAWDONE bo oszolomow nie brak i moga chciec wcisnac Ci byleco ....np szczeniaka chorego, genetycznie obciazonego chorobami, po bardzo nieciekawych rodzicach itp...Jak juz wybierac to z glowa!
Powodzenia

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Met citaat reageren