Quote:
Aha, jak dla mnie dopuki nic nie zostanie otwarcie powiedziane, z nazwy wymienione, to o merytorycznej dyskusji mówić raczej nie można, dotyczy to tak mojego posta jak i innych.
|
Widzisz, ja jestem tu "nowa" i takie tematy, a wnich np. post Margo z którym polemizujesz, są jak rozumiem, przeznaczone głównie właśnie dla takich jak ja, po to żeby wiedzieli na co zwrócić uwagę, nie dać się naciągać itd., itd, itd.
Jak mówiłam, nie podejmuję się oceniać ani tekstu Margo, ani Twojego pod kątem merytorycznym, z oczywistych względów, bo nie jestem w tej mierze żadnym partnerem do dyskusji. Mogę za to powiedzieć, jaki jest mój odbiór tych tekstów.
Post Margo zawiera jej opinię na temat hodowli i konkrente sugestie dla początkujących. Zrobiła to ustosunkowując się to tekstu zaczerpniętego ze strony innej hodowli, aby unaocznić to, co wg niej, powinno zostać unaocznione.
Fajnie, że pojawił się jakiś głos kontra, konkretnie Twój, bo to zawsze daje "nowym" jakiś pełniejszy obraz sytuacji i daje sygnał, że można na to patrzeć z innej strony. Tyle że chociaż sam domagasz się konkretów, w Twoim Btd poscie konkret widzę tylko jeden; że zwracasz się konkretnie do jednej osoby.
Zarzucasz natomiast Margo, że nie powiedziała otwarcie o kogo jej chodzi.
Ale czy w tym topicu chodzi o to, żeby sobie nawrzucać personalnie, czy raczej o to, żeby nowi wiedzieli na co zwracać uwagę OBOJĘTNIE do kogo się zwracają?