View Single Post
Old 12-12-2008, 18:07   #20
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Fori View Post
- jeśli początkujący właściciel pisze do Ciebie z prośbą o pomoc, radę to nie po to żeby z tej rady nie skorzystać. Jest tylko jeden warunek –pomoc musi przyjść wtedy gdy ktoś o nią prosi a nie parę miesięcy (choroba), albo ponad rok (wystawy, dominacja) później
Z choroba nie czekalam. Odpisalam na Twoj post z listopada. I nie MAM NA TO WPLYWU, ze zwrocilas sie do mnie, gdy bylo juz po, co zreszta jasno napisalas ("Nie pisałam o tym wcześniej, bo prawdę mówiąc cała fala chorób jaka zawisła nad moim Foraskiem zwaliła mnie z nóg"). Niestety mam wrazenie, ze wlasnie wyszlo jak wyszlo bo podswiadomie zakwalifikowalas mnie jako typowego hodowce "sell & forget" (sprzedaj u zapomnij). Zobacz, ze nie pomyslalas, ze nawet jak bylo po wszystkim to nadal chcialam wiedziec CO PSU bylo, NA CO chorowal. I JAKIE bylo rozpoznanie. Nie, uznalas, ze nie mam prawa o to pytac i mam sie trzymac zasad wlasnie pseudo-hodowcy: "Jest juz dobrze i teraz NIC CI DO TEGO".
Myslisz, ze fajnie jest wiedziec, ze jeden z naszych psiakow prawie odszedl, a ja nie wiem nawet CO MU BYLO. I to nie dlatego, ze nie pytalam, ale dlatego, ze uznano, ze mi sie taka wiedza nie nalezy...?
Quote:
- ja zakwestionowałam ocenę „hodowla nr 1” dla Was na podstawie własnych doświadczeń w kontaktach z hodowcą. Kupując psa za taką właśnie hodowlę Was uważałam, liczyłam na wsparcie w trudnych momentach chciałam z Waszego doświadczenia i wiedzy korzystać. Ale skoro moje maile lądują w koszu jako spam...

Fori, nie chodzi o to, ze nie masz prawa zle pisac... Nie jestem tak zadufana w sobie i wiem co jest nie tak... Ba, kazdy wie, ze przez 2 miesiace wakacji w zasadzie nie ma z nami kontaktu (mimo, ze jestesmy chyba jedynymi osobami na obozach, ktore zamiast sie bawic siedza i odpowiadaja na co wazniejsze listy). Ze nie mamy tutaj zasiegu (i dlatego goscie biegaja na lace po walach, jesli tylko chca gdzies zadzwonic) i dodzwonienie sie do nas to horror. Ze musielismy znalezc nowe domy dla 4 psow, bo nie trafily tak jak powinny (nawet jesli na poczatku bylo rozowo). Ze nie z kazdy wlascicielem dogadujemy sie tak, jak powinnismy, ale roznica zdan stala sie nie do przebycia... Ale tez wiem, co zrobilismy i czego zarzucic nam nie mozna.
Uznalas, ze Ciebie ignorujemy, bo Foras nas nie interesuje jako ten gorszy, a przeciez doskonale wiedzialas, ze Furcas jedzie do Francji, bo wiemy, ze Foras zostaje w dobrych rekach u nas w kraju i nie bedzie "stracony" dla hodowli. Twierdzisz, ze zignorowalam Ciebie na spotkaniu w Poznej i jest to zarzut DIABELNIE niesprawiedliwy. Przyjezdza tu co roku ponad 100 osob i nawet majac kilkunastu pomocnikow podczas spotkania nie mam czasu, aby nawet USIASC, a przez 3 dni sypiam po 2-3 godziny. Zawsze myslalam, ze ludziom podoba sie taka mozliwosc spotkania co roku tylu psow i tylu wlascicieli CzW z calej Europy. NIGDY nie myslalam, ze to bedzie dowod jaki jest ze mnie zly hodowca ignorujacy wlascicieli.
Mowisz, ze nie dostrzegalam Ciebie na wystawach i np w Otwocku.... Fori, jest nas tam cala paczka... Kto CHCE ten podchodzi. Szczegolnie w Otwocku bylo na to mase czasu, bo spotkanie organizowaly Tuuvy, a ja moglam sie tam "obijac" jak normalny gosc. Przepraszam Fori, ze w tym sie roznimy, ale ja na serio nie widze sensu, kazdego dobrze bawiacego sie wlasciciela pytac sie, czy nie trapia go jakies gleboku ukryte problemy i wyciagac od niego, czy czasem nie ma jakis pytan... Jesli moja wina jest to, ze jednak spodziewam sie, ze wlasciciel, ktory chce o cos zapytac podejdzie do mnie i powie "Sluchaj Margo, musimy porozmawiac - mozesz podejsc na chwilke" to TAK, JESTEM WINNA. Gwarantuje Tobie, ze staralam sie znalezc taki czas w tym roku NAWET na spotkaniu w Poznej i nikomu nie odmowilam, gdy zwrocil sie do mnie na wystawie, czy spotkaniu... NAWET, gdy byl to wlasciciel psa z innej hodowli nie odwracalam sie pogwizdujac i udajac, ze nie slysze...
Quote:
Ale skoro moje maile lądują w koszu jako spam...

Jesli tak do tego podchodzisz... Niestety moge jedynie powiedziec, te TAK, nadal bedzie, ze czesc emaili moze trafiac do folderu ze spamem... NIE MA MOZLIWOSCI, aby ktokolwiek odbieral cala poczte, bo caly dzien zajeta bym bylo jedynie sciaganiem i kasowaniem postow. Poczte filtruja jedynie programy - nie jakas sprytna osoba, tylko komputer. Ktoremu obojetne jest, czy pisze osoba XXX, czy tez to reklama wyslana przez YYYY. Ocenia, punktuje i ewentualnie kasuje.
Ja tez moge winic innych, ze wiekszosc osob uzywa darmowych kont pocztowych, ktore bardzo czesto trafiaja na listy spamerskie. I potem to JA mam problem, ze ich listy nie dochodza.
Ja tez mam po dziurki w nosie niektorych providerow (interia, o2), bo juz kilkukrotnie nas olewali, gdy okazywalo sie, ze nie przepuszczaja listow z naszych serwerow (skoro mi nie wierzysz, to uwierz Dogomaniakom, bo oni wtedy MASOWO nie dostaja potwierdzen swoich wiadomosci).
Nie, filtry anyspamerskie sa na kontach i co jakis czas pojawiaja sie problemy. Ale nie dotycza one tego, ze JA chce zrobic TOBIE na zlosc... czy komus innemu... Bo potem to JA obrywam za cos takiego (czy to jako firma, czy jako hodowca, czy jako osoba prywatna)...

Quote:
Napisałam to wszystko po to, żebyś pretendując do miana najlepszej hodowli, uwzględniła jeszcze ten aspekt, który wg mnie kuleje. A wtedy…. kto wie, może z radością napiszę że jesteście Najlepsi?

Fori, gdybys napisala, ze szwankuje nam PR i czasem dlugo sie czeka na odpowiedzi to bym przyznala Tobie racje... Tak jak pisalam sa miesiace, gdzie przestoje sie ogromne - bo kilka razy w roku znikamy na jakis czas (np. te "nieszczesliwe" obozy szkoleniowe)... I osoba, ktora pisze, ze za jakies 2-3 lata planuje wilczaka i ma pytania" moze troche wtedy poczekac na moj odzew. Ale przestoj nie dotyczy zdrowia i umierajacego szczeniaka...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote