View Single Post
Old 31-12-2008, 15:50   #15
mellorn
Member

mellorn's Avatar

Odmalička si hrajeme kontaktně,smí mě kousat,ale snažila jsem se naučit ji,aby to dělala malinko,po bytě se honíme,nechám ji jako něco ukořistit a pak ji chytám,to nás baví.nebo koulím kaštany,brambory,které loví.Nebo se přetahujeme o hadr,prostěradlo.....S tím skákáním a kousáním, bych ji chtěla naučit,jen to,aby znala míru,kdy to už je nepříjemné,a na to snažím přijít,jak jí to nejlíp naznačit,aby to pro ni bylo srozumitelné.Já chápu,že je divoká.A protože takovým "drsným" způsobem to začala dělat vcelku nedávno,tak mě to zarazilo a možná trochu znepokojilo,jestli nedělám něco špatně,nebo co se to v ní děje....Pro ni existuje nejlepší hra se psy,když je může hryzat a skákat po nich.A každej pes to taky neustojí. Nikdy jsem ji netrestala a zákazové povely typu "nesmíš" nebo "fuj" nepoužívám vůbec.
Jen na okraj...jsem ráda,že rudu desenského znám,on mě naučil o psech mnohem víc,než leckteré pochybné knihy o výchově,kterých jsem přečetla spoustu,než jsem si ji pořídila. A vím,jak mu psi fungujou,takže to mám ověřené z první ruky....
mellorn jest offline   Reply With Quote