View Single Post
Old 13-12-2004, 22:17   #6
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ori
wlasciwie jako wlasciciele wilczakow robimy z nimi spory "eksperyment" na sobie, czyli przenosimy rase z kojcow na "pokoje"
dla nas to normalne ze pies mieszka z nami ale TAK NIE JEST w wiekszosci przypadkow w Czechach, Slowacji, w krajach zachodnich
tam jest inne podejscie do psow, one zwykle mieszkaj w kojcach, nie jest to dla nich zle, po prostu inne, dla nas nie pojete...
No i jako eksperymentatorzy ponosimy tez koszty tych prob, okazuje sie ze niektore psy faktycznie lepiej sprawdzalyby sie w kojcu, nie nadaja sie do domu, albo nie da sie z nimi mieszkac
Nad tym też się kiedyś, nie tak dawno zresztą, zastanawiałam. I czy to możliwe, że te Wilczaki bardziej niszczycielskie posiadają więcej genów wilka i stąd to wypływa? Nie wiem, nie znam się na tym, ale może to faktycznie coś z tym jest :-) Myślicie, że gdyby takie psy były trzymane w kojcach, a nie w domu, to by mniej szkód sprawiały? Tzn. to logiczne, że nie będąc w domu, a w budzie, mniej by niszczyły itd., ale to by mogło tak jakby zachamować ich temperament?

Quote:
Originally Posted by Ori
Moze z czasem wyselekcjonujemy w Polsce (na potrzeby naszego "rynku" ) takie linie spokojniejsze, bardziej "cywilizowane",bo i takie psy sa - jak Twoj Varg,ale musimy to
sami zrobic, nikt tego przedtem nie potrzebowal
Myślę, że to by było ciekawe, gdyby "wdać" w Wilczaki nieco więkrzy spokój. Oczywiście nie aż tak, żeby zabrakło przygód Choć mogłoby to też tak jakby pozbawić ich czegoś, takiej hmm... oryginalności? Ale w sumie chyba we wszystkich rasach zadrzają się przeróżne charakterki :-)
Pozdrawiamy
Agnieszka i Varg
Agnieszka jest offline   Reply With Quote