Badanie biochemiczne robione jest na podstawie krwi. Koszt takiego badania pokazującego również próby watrobowe to 35 zł. w Lublinie. Robiac to badanie upewnij się czy z niego na pewno będzie można odczytać te parametry o które chodzi, bo może się zdarzyć, że np w Lublinie takie badanie jest 5 składnikowe a w innym laboratorium np. mniej lub więcej i również od tego jest uzależniona cena.
Co do furaginu i kuracji antybiotykowej to trudno mi powiedzieć, czy w Waszej sytuacji jest podobnie bo każdy przypadek jest inny ale ja lecząc syna przez prawie rok mam takie doświadczenia że nie było poprawy, zmienialiśmy lekarzy aż trafiliśmy do takiego który stwierdził że brak odpowiedniej osłony przy leczeniu furaginem i antybiotykami spowodował takie wyjałowienie organizmu że stale stan zapalny sie powiększał. Odnowienie dobrej flory bakteryjnej pomogło. Ale tak jak piszę każdy stan zapalny może mieć inne podłoże i podstawa to diagnostyka. A piszę o tym aby jako o jedym z czynników które trzeba również mieć na uwadze.
Pozdrawiam Bozena
|