View Single Post
Old 11-01-2009, 17:24   #2
Undertaker
Member

Default štěně

Ahoj, mám taky štěně, nemám moc zkušeností, ale aspoň něco ti snad poradit můžu. Nějaké informace bys měl obdržet i od chovatele, který ti štěně prodá. Jinak už znám pár lidí, kteří ochotně poradí, když bys potřeboval. Hodně odpovědí taky najdeš zde na foru, když ho přelouskáš. Kdyžtak moje ICQ 198368894.
Pro začátek je určitě lepší vzít štěně domů, nejen kvůli mrazu, ale hlavně kvůli vazbě na tebe a na rodinu. Potom ho postupně osamostatnit a tím pádem ho pomalu učit na kotec. Počítej s tím, že si na tebe štěně zvykne a potom nějakou dobu bude řvát, když ho někde zavřeš nebo tak, ale časem si zvykne. Předpokládám, že máš dostatečně velkou boudu a štěně asi zatím není schopno si ji zahřát. Zatím to tedy zkus doma a další zimu už může určitě trávit v boudě.
Já si vybral velmi aktivní nebojácné štěně a zatím si nemůžu stěžovat. S bázlivým štěnětem bys mohl mít časem problém, ale i sebevědomí se nechá určitě docela slušně přebudovat, hlavně se musíš chovat suverénně ty. Základ je určitě vybrat si dobrou chovnou stanici Seznam stanic, které zrovna nabízejí štěňata máš po pravé straně.
Jinak ohledně toho, co píšeš o lidech. Lidé jsou různí a je to tak všude. Najdou se lidé super a pak ti druzí.
Undertaker jest offline   Reply With Quote