Co se kvality stanic týče..každý se bude dívat asi na něco trošku jiného. Osobně jsem plánovala psa o něco později a jezdila jsem se na psy jen dívat, abych si ujasnila, jestli je to opravdu zrovna tento pes, se kterým chci trávit čas. Všude jsem se setkala se vstřícností a ochotou poskytnout maximum informací (jak od chovatelů, tak majitelů)..a to i bez ohledu na to, jestli šlo o "1." či "2." skupinu (ohledně rozkolu v klubu jak jsi psal)...což považuji za poměrně důležité..přeci jen, jde naštěstí stále ještě hlavně o budoucnost plemene, než o nějaké osobní neshody.
Když jsem se přijela podívat na fenku u které se plánoval 1. vrh, naprosto mi učarovala během několika prvních minut svou neuvěřitelně přátelskou povahou..a v tu ránu jsem měla jasno. Navíc jsem brzy zjistila, že si velmi rozumím i s chovateli této fenky, což je také důležité. Štěně a ch.s. jsem tak měla vybranou ještě před nakrytím fenky a po celou dobu až doposud mám s chovateli jen ty nejlepší zkušenosti..ačkoli se třeba názorově trošku lišíme v některých věcech...Bavíme se spolu otevřeně a narovinu, čehož si moc vážím.
Jestli mít psa v bytě či venku na zahradě..každý si obhájí to své. Osobně nemám možnost mít psa venku, a docela jsem si od svého okolí vyslechla..tak či onak, je to hlavně o tom, jak se majitel svému psu věnuje. Jestli bude celý den sám na zahradě nebo v bytě..je to totéž a je to špatně. Jestli s ním bude majitel trávit velké množství času, bude se mu věnovat atd., zajistí byt či zahradu tak, aby se psovi nic nestalo..tak ani v jendom případě nevidím problém. Jestli bude pes raději doma nebo v kotci-na zahradě..asi půjde o celkový přístup majitele již od začátku. Také znám psi, kteří do domu nevlezou ani za nic a naopak psy, kteří jsou venku naprosto mimo..v každém případě mi přijde docela logické, že psa, kterého budu mít doma budu znát lépe, než psa, který bude bydlet v kotci..ten vztah tam asi opravdu bude užší.
Fígl s tričkem jsem taky zkoušela-mělo být načichnuté maminkou..nepomohlo to vůbec bych řekla. Asi je to pes od psa..
Ještě k těm rozkolům mezi lidmi tady...když jsem se začla zajímat o čévéčka, taky mě to dost zarazilo a znechutilo..ale chce to se na tohle vykašlat...a hledět si věcí ohledně psů a ne ohledně lidí. Určitě bych neřekla, že by to tady zasahovalo tak dalece jako na tom cvičáku co jsi říkal..cvičák teď taky trošku řeším..zatím teda spíš přemýšlím, kam chodit..Kdybyste mohl někdo nějaký doporučit-v rámci Mělníka..případně Prahy (pátky, víkendy) dejte vědět.
Jani a Sofi (DeMolay)
|