Když ji přistihneš (nejen na posteli), tak ji okamžitě okřikni, za cenu že ti počůrá ruce ji čapni do náruče a vynes ji ven. Jak se vyčůrá venku, pochval ji. Taky ji vynes ven pokaždé hned jak se probudí, nečekej až začne dělat něco doma. Musíš to dělat i v noci - pár týdnů se sice moc nevyspíš a budeš muset spát v něčem, v čem můžeš rychle vyběhnout ven (štěně nebude čekat, než se stihneš obléct), ale já s tímto mám celkem dobrou zkušenost. S přibývajícím věkem se frekvence venčení zmenší. Tři a půl měsíční štěně už je zpravidla schopné vydržet od nějakých jedenácti večer do pěti šesti do rána, nebo to zvládne s max. jedním venčením.
Jen mě ještě zarazila délka vycházek, o kterých píšeš. S malým štěnětem je lepší chodit víckrát denně na krátké vycházky (cca 10 - 15 minut). Postupně pak ubírat četnost a přidávat délku. To co popisuješ, je dávka vhodná pro dospělého psa, ale určitě ne pro osmitýdenní štěně! Říká se, že štěně by mělo denně ujít jen tolik kilometrů, kolik mu je měsíců. Když to bude o něco víc, tak to asi zas tak nevadí, ale každodenní hodinová nebo dvouhodinová vycházka je pro osmitýdenní štěně teda fakt nálož

.
Karel