View Single Post
Old 19-12-2004, 17:54   #30
Ynk
"Tata" Demolki :-)

Ynk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Margo
Co do szczeniakow, to spokojnie mozna sobie pozwolic na typowo wilcze metody, czyli wlasnie tak jak pisal Sebastian: chwyt za pyszczek i potrzasniecie. Tak karze szczeniaki Jolka i tak samo robia to inne psy. W zadnym wypadku nie moze byc to chwyt za gardlo, bo dla szczeniaka oznacza to tylko jedno: pan stada chce mnie zabic...
Co prawda pod słowem "strzał w pysk" nie miałem na myśli niezłej masakry, a jeno tylko małe puknięcie takie że nawet wąsiska jej się nie gniotą, ale potrząsanie będzie chyba lepsze.
Dzięki za radę.

A co do zgodności imienia z charakterem to poczekałbym Margo aż to małe dziewczę podrośnie nieco. Co prawda zawsze byłem nieco szurnięty i jak widać mam to także dzisiaj, ale juz nie wrzucam zapalonych papierowych samolocików do domu prosto w firanki :-)
Tak więc i DeMoli powinno nieco przejść, a szkody które czyni wydaje mi sie że można spoko zwalić na karb wieku, i jednak stresu który zapewne jeszcze ciągle w niej siedzi.
W tej chwili leży sobie DeMola koło mnie, na mych stopach i śpi. Widać ze relacje rodzinne juz zaczynają funkcjonować, ale widać po niej jeszcze że rozstanie z mamą i rodzeństwem przeżyla paskudnie. Widac że brak jej tego co miała do tej pory koło siebie. Poczekamy jeszcze trochę. Aż rany się zaleczą zupełnie. A już dziś widać że potrafi kochać tak gorąco jak palnik acetylenowy.
Postaram sie bardzo by na to zasłużyć.
Hej. I dzięki za rady.
Y.