Thread: Škytavka
View Single Post
Old 26-01-2009, 13:16   #8
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj
Default Škytavka

Je otázka jestli se je nebo neni čeho bát!
Mně veterinář řekl, že škytavka u štěněte může být vzásadě ze dvou důvodů a to je "brániční kýla" kterou ale můj drobek nemá, protože se velmi snadno diagnostikuje a nebo to můžou být škrkavky, které jsou pro štěně nebezpečné, protože mu berou živiny a způsobují zvlášť u velkých plemen rachitidu. Můj veterinář doporučuje pravidelně odčervovat dokud štěně škytá.
Něco o škrkavkách:
do štěněte se dostanou z krve matky přez placentu a pak nastává koloběh. Vývojové stádium škrkavek se vyskytuje v plicích a játrech, odtud postupem vývoje putuje do trávicího traktu a odtud vývojová stadia mám pocit znovu do krve, plic, jater a tak dale. Problem je, že na vyvojove stadium škrkavek v plicich a jatrech prakticky nic nezabira a je tedy nutne odcervovat pravidelne aby se vzdy pozabijely aspon ty, ktere jsou v travicim traktu. Jinak je stene "vyskytne" do tlamy a polkne a kruh zustane uzavreny. Skrkavky lze zjistit testem stolice a slysel jsem i ze krevnim testem, ale ten se snad pry nejbliz dela v Anglii.
Kdokoliv byste dokazali rozsirit ci opravit vyse popsane, ucinte tak, rad se poucim, protoze mne skytani u stendy dost desi. (i kdyz je fakt, ze za dva mesice co je u nas jiz skyta mene)
Honza
jerabekj jest offline   Reply With Quote