Pro: mellorn
Taky si s Dakoušem hraju kontaktně nechám se kousat a na oplátku koušu jeho a ani jeden ještě neznáme tu správnou míru. Já mám tupý zuby a tak musim zabrat víc a to pak kvičí a nebo mu chytnu packu a kousnu ho do ní. To ale jen když to přežene. Zpočátku jsem říkal fuj, když to přehnal, ale teď spíš zakvičim a nebo houknu JAU a většinou mne pustí. Základem je v tu chvíli od něj vstát a nevšímat si ho, jinak ho to provokuje k další hře a ona to opravdu je jen taková drsná hra - jak jsem měl možnost vidět ho při hře se stejně starými, ale i staršími štěňaty. Zakladem jak jsem po natrženem víčku zjistil je, hlidat si obličej :-). Jinak když běžíme, občas si taky vyskočí a kousne - roztrhl mi tak bundu. To ho vždycky okřiknu a hlavně zastavim, dam mu "sedni" pochvalim ho a běžíme dál. Občas ho ale takhle vyprovokuju schvalne, necham ho chytit mne za ruku, chvilku se s nim pretahuju a pak mu reknu "dost" a ruku mu vytrhnu a nevsimam si ho a nebo to kombinuju s povelem "sedni".
Mimochodem, nekdy kdyz to prezene doma, proste mu nacpu do tlamy misto ruky hracku a budto si hrajem s ni a nebo se urazene vykasle na ruku i na hracku