Ja jestem jak najbardziej za.
W koncu to darmowa reklama i psy powinny spelniac podstawowe kryteria wyznaczane przez portal, na ktorym sie reklamuja.
Quote:
Originally Posted by Gaga
Ja bym się jeszcze zastanowiła nad samą listą hodowli, w tej chwili jest nieco zamieszania bo więcej na liście zarejestrowanych przydomków niż HODOWLI. A hodowla musi mieć chyba sukę hodowlaną (czytaj: z uprawnieniami wg przepisów ZkwP)
|
Idac ta droga powinno sie zdjac miedzy innymi hodowle Galicyjski Wilk, bo nie ma w niej w tej chwili suki hodowlanej, a zostawic np. Słowicze Gniazdo, z ktorego miotow jak nie ma, tak nie ma. Wymaga to ciaglego pilnowania, bo za chwile w wiekszosci hodowli przydomkowych, suki dorosna i zrobia sie hodowlane. Bedzie trzeba sie bawic w dodawanie od nowa. Poza tym duzo jest hodowli, w ktorych sa suki hodowlane, a i tak nic sie nie dzieje. I co z nimi? Tez wprowadzaja zamet.
Quote:
Originally Posted by wilczakrew
Ja poszedł bym dalej i zmodyfikował również baze danych.
Mozna by zaznaczać jaki pies nie ma jeszcze prześwietlenia w bardzo wyraźny sposób. ( PIES JESZCZE NIEBADANY )
Oczywiście jeśli już dawno je powinien mieć.
Moze to zmusiło by właścicieli do takich badań.
|
Nic nie zmusi wlascicieli do badan.
Rownie dobrze mozna zaznaczac psy bez biegu i bez bonitacji.
Dopoki nie bedzie w Polsce nakazu zrobienia badan (i calej reszty) - ludzie nadal nie beda ich robic pod tym pretekstem. Nie jestesmy niestety Slowacja.
Quote:
Originally Posted by OneUnited
Skoro tak ładnie rozwinięty mamy temat to jeszcze proponował bym Bazę danych Uczciwych jak też nie uczciwych HODOWCÓW. Aby tak sobie każdy mógł zapoznać się gdzie i od kogo zakupić upragnionego Wilczaka
|
No to raczej nie wypali.
Kto mialby taka baze zakladac? Zawsze bedzie posadzanie o stronniczosc i falszywe oskarzenia.
Jedyne na co mozna liczyc to rady i plotki... i samemu sie do nich ustosunkowywac.