Thread: Lista hodowli
View Single Post
Old 09-02-2009, 20:43   #2
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Ja jestem jak najbardziej za.
W koncu to darmowa reklama i psy powinny spelniac podstawowe kryteria wyznaczane przez portal, na ktorym sie reklamuja.

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Ja bym się jeszcze zastanowiła nad samą listą hodowli, w tej chwili jest nieco zamieszania bo więcej na liście zarejestrowanych przydomków niż HODOWLI. A hodowla musi mieć chyba sukę hodowlaną (czytaj: z uprawnieniami wg przepisów ZkwP)
Idac ta droga powinno sie zdjac miedzy innymi hodowle Galicyjski Wilk, bo nie ma w niej w tej chwili suki hodowlanej, a zostawic np. Słowicze Gniazdo, z ktorego miotow jak nie ma, tak nie ma. Wymaga to ciaglego pilnowania, bo za chwile w wiekszosci hodowli przydomkowych, suki dorosna i zrobia sie hodowlane. Bedzie trzeba sie bawic w dodawanie od nowa. Poza tym duzo jest hodowli, w ktorych sa suki hodowlane, a i tak nic sie nie dzieje. I co z nimi? Tez wprowadzaja zamet.

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Ja poszedł bym dalej i zmodyfikował również baze danych.
Mozna by zaznaczać jaki pies nie ma jeszcze prześwietlenia w bardzo wyraźny sposób. ( PIES JESZCZE NIEBADANY )
Oczywiście jeśli już dawno je powinien mieć.
Moze to zmusiło by właścicieli do takich badań.
Nic nie zmusi wlascicieli do badan.
Rownie dobrze mozna zaznaczac psy bez biegu i bez bonitacji.
Dopoki nie bedzie w Polsce nakazu zrobienia badan (i calej reszty) - ludzie nadal nie beda ich robic pod tym pretekstem. Nie jestesmy niestety Slowacja.

Quote:
Originally Posted by OneUnited View Post
Skoro tak ładnie rozwinięty mamy temat to jeszcze proponował bym Bazę danych Uczciwych jak też nie uczciwych HODOWCÓW. Aby tak sobie każdy mógł zapoznać się gdzie i od kogo zakupić upragnionego Wilczaka
No to raczej nie wypali.
Kto mialby taka baze zakladac? Zawsze bedzie posadzanie o stronniczosc i falszywe oskarzenia.
Jedyne na co mozna liczyc to rady i plotki... i samemu sie do nich ustosunkowywac.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote