Thread: Lista hodowli
View Single Post
Old 10-02-2009, 14:20   #29
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Quote:
Originally Posted by Rybka View Post
Nie zrozumieliśmy się...
Fakt.

Quote:
Jeżeli szukałabym tak jak piszesz hodowli, gdzie są AKTUALNIE szczenięta to korzystałabym ze strony głównej, gdzie są zapowiedzi miotów.
No i tutaj jest haczyk, bo nie wszystkie mioty sa na tej liscie i czesc mozna znalezc tylko dzwoniac po hodowcach.
W bazie nadal sa nazwy hodowli przy psach, ale nie wiesz czy hodowla jest dzialajaca czy nie - musisz sprawdzic liste. Wiec jest wiecej roboty niz bylo.
Jak dla mnie lepszym pomyslem jest oddzielenie hodowli aktywnych i nieaktywnych, ale tak, zeby do jednych i drugich byl dostep z listy, a nie z bazy.

Quote:
Czyli schemat mamy podobny. Tylko ja nie biorę pod uwagę hodowli, w których szczeniąt nie było i nie wiadomo czy będą... Co z tego, że suka mi się podoba skoro na miot będę musiała czekać... no właśnie ile?
O to wszystko mozna sie po prostu zapytac - czasami czeka sie tylko pare miesiecy, a miot moze byc bardziej interesujacy.

Quote:
ponieważ mało kto planuje krycie z wyprzedzeniem kilku lat...
Nie powiedzialabym - wiele osob tak planuje, hodujac na jakas konkretna ceche czy linie. W planach kryc maja psy jeszcze nie narodzone

Quote:
Ale i na to jest rozwiązanie... Jeżeli suka mi się BARDZO spodoba, a krycie będzie bardzo atrakcyjne i niepowtarzalne, zawsze mogę zacząć męczyć takiego hodowcę, aby mi zostawił szczeniaka, przecież nikt nie mówi, że mam limit na jednego CZW
Jeżeli znajdę hodowlę nieczynną, posiadającą sukę, która mnie bardzo interesuję na pewno zadzwonię i zapytam o plany hodowlane...
Ale jesli taka suka jest niehodowlana, to nie zobaczysz hodowcy na liscie - i to jest to o czym pisalam wczesniej.
Chodzilo mi o taki przyklad. Widzisz na wystawie mloda suke, ktora bardzo Ci sie podoba. Rozmawiasz z wlascicielem, ale zapamietujesz tylko nazwe hodowli, a przydomka psa nie. W tym momencie masz problem, bo na liscie hodowli nie ma i w bazie musisz po kolei sprawdzac wszystkie polskie psy, az trafisz na tego hodowce.

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote