Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02-17-2009, 10:55 AM   #33
Jenik
Junior Member

Benutzerbild von Jenik

Jenik eine Nachricht über ICQ schicken Jenik eine Nachricht über AIM schicken Jenik eine Nachricht über MSN schicken Jenik eine Nachricht über Yahoo! schicken
Standard

Doufám Undertakere, že nedopadneš jako majitelka Axe Vlčí sen, která tady psala v minulosti, jak nechápe, proč mají lidi problémy s čsv, že ten její je totálně v pohodě, atd... a změna přišla později a to totální. Máš o čsv velice malý přehled, o povahách, o dospívání, atd... Že Ti třeba štěndo nyní šlape, je fajn, ale jsem zvědav, co budeš říkat za dva, tři roky. Ono ne všechno je ideální, pes se nedá naprogramovat a ztachyonovat, aby fungoval. Jak řekla Daniela, jsou psi, kteří jsou tvrdý oříšek pro všechny, a můžou chovatelé a majitelé dělat všechno a stejně se to nepodaří. To není alibismus, to je fakt. Třeba genetika přenosu povah je jedna z nejsložitějších věd a doteďka není ještě probádaná.
A co se týče odborníků? Asi nejblíže mi je názor I. Eichlera, ale mnohem lepší jsou zkušení chovatelé, kteří o čv ví spoustu věcí. Smutné je, že někteří z nich již nechovají a do dění se nezapojují, zrovna u nich by člověk měl informací nejvíce. Bohužel RD jako mediální hvězda způsob práce nemá podle mého gusta a nelíbí se mi, že soustavně lidem lže. Není to profesionální. Ale uznávám, že je supr, když si k sobě vezme takového psa a zachrání ho před uspáním, ale rozhodně bych ho nedával dál jako převychovaného.
Jenik jest offline   Mit Zitat antworten