View Single Post
Old 21-02-2009, 00:17   #2
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Ahoj,
moje fenka od začátku neměla sebemenší problém, když jsem jí dala ruku do misky s baštou - nevrčela, nezubila se..max. se ji snažila obejít. Pokud jsem na ni zavrčela, tak couvla. Za to, že si toto nechá líbit, ji vždy hodně pochválím a pokud mám něco dalšího zajímavého na zub, tak jí to do misky přidám. Jelikož jsme ale s miskou neměli a nemáme problém, zbytečně ji nezlobím. Zato když jí nebyly ani 2měsíce, chtěla jsem ji vzít prasečí ucho (žvýkala ho, kde neměla) a to jasně zavrčela. V tu chvíli jsem ji pokárala a ucho jí sebrala a vrátila až po chvíli do misky a ukázala, že si jej může vzít. Toto zavrčení se ještě párkrát opakovalo, a více se mi osvědčilo na ni nekompromisně zavrčet a "zakřenit" se na ni. Od té doby máme v tomto jasno..sem tam, ji "vyzkouším, (zpravidla ihned couvne) a pak hooodně pochválím a baštu vrátím.
Pokud nefunguje vrčení (což už mnohdy opravdu nefunguje), chytím ji přiměřeně za tlamku - podle "prohřešku"..jen krátce, nebo dokud se neuklidní (např. když je rozjívená a nedá se nijak uklidnit).
yzengrin jest offline   Reply With Quote