Tak jsem to dnes ráno zkusil i s tim tipem viz výše (přidáním dobroty) a vše proběhlo vpohodě. Jedinou starostí bylo, sebrat mu misku dost rychle, aby moc nevybryndal - snažil se totiž zcela bez vrčení žrát dál z pohybující se misky

). Misku jsem celou dobu na zemi držel, nechal ho sežrat polovinu, sebral mu ji a přidal jsem syreček, aby mu to bylo opravdu jasný :-) a misku mu vrátil. Sice kňučel, ale vydržel sedět než jsem mu ji vrátil. Výsledkem bylo, že misku vylízal jen tak povšechně a raději se šel podívat do kuchyně, jestli by tam nebyla ještě ta dobrota.
Každopádně jak bylo psáno výše, s kostí je to horší. Pokud pes kost kouše na zemi, může se snažit odhánět vrčením, případně cvakáním, pokud ji ale drží v hubě, nemyslim si že by ji chtěl pustit jen aby mohl kousnout. V okmamžiku kdy mu ji člověk sebere (buď s povelem "pusť" a nebo prostě vyškubne), bude max skákat po kosti a snažit se na ni dosáhnout, místo aby se pustil do pána kterej kost drží. To by mohlo nastat myslim tak v pubertě a nebo u zvlášť tvrdých jedinců (pokud se pletu, opravte mne)