Thread: Začátečník
View Single Post
Old 27-02-2009, 14:03   #12
Irisdane
Junior Member

Irisdane's Avatar

Send a message via ICQ to Irisdane

Zdravím,
taky mám teprve prvního psa a můžu říct,že Balthasar je prakticky bezproblémový (ačkoli má své vrtochy) v chování k ostatním. Když jsem ho seznamovala s naší fenou šeltie,které byly v té době 4 roky, chvíli si na ní vyskakoval,ale ona si ho dala do latě (jako dvouměsíční štěně). Dnes je několikanásobně větší než ona, přesto si k ní nic nedovolí. Je fakt, že spolu nikdy nebyli sami,pouze pod dohledem,ale už od malička jsme dávali Baltovi najevo,že je mladší a je až druhej,tedy po feně. Se psi, se kterými se zná od malička, vychází bez problému. Ačkoli s přicházející pubertou odchází některé povely, když se okolo začnou hemžit ostatní psi. Porval se jen jednou, a to na něj druhý pes zaútočil.
Ale upřímně bych si netroufla vzít ČsV k NO, které si není jisté samo sebou...asi bych měla strach,teď,když už znám "vlčata" osobně, kdy se něco zvrtne. Vidím na Baltovi, že je dost ctižádostivý,když jdeme s vícero psy na procházku,hned si je rovná a chce se mezi nimi dostat co nejvýše. Nevím,jak ostatní,ale s NO má ten můj vlk největší problém vyjít v klidu (málokdy na svůj popud)...
Irisdane jest offline   Reply With Quote