Thread: Unkas
View Single Post
Old 05-03-2009, 21:24   #41
CDaniela
http://www.srdcervac.wbs.

CDaniela's Avatar

Quote:
Originally Posted by Helena View Post
Spoustu těch, co s ČSV něco společného mají nebo měli, už to totiž odradilo dávno a v důsledku to vše dělá jen medvědí službu plemeni! (Proto mě, Danielo, docela mrzí, že ses k tomuto propůjčila... Byť možná nevědomky.)
Mě zas ne docela ale hodně mrzí že založení tématu Unkas takhle bereš.
Dobře víš že jsem podobnou situaci řešila sama, když jsem předloni žádala o krycího psa, který mi z pro mně dosut neznámých důvodů nebyl povolen. Následující rok mi byl doslova milostivě přiklepnut. Po nakrytí ale nebylo toto spojení zájemcům doporučováno. Proč, to stále nechápu. Krytí italskými psy kteří v sobě nesou krev tady již téměř neexistující není žádoucí. Proč? Jestli jsem tedy založila toto téma, tak jen za účelem vysvětlení proč Unkas není pro fenu XY vhodný. Předpokládala jsem že chovatelská komise i výbor ví o jekou fenu se jedná, neboť ty sama jsi mi říkala, že chovné páry se probírají v tomto okruhu funkcionářů. Na Rocco stránkách se vedla plamenná diskuze s majitelkou feny a mně připadalo vhodné se jí zastat. Zrovna z výše uvedeného důvodu. Že nyní, když jsem požádala o zvěřejnění jména feny mlčí je pro mě samou dost nepřijemné, protože si připadám jak blb. Na druhou stranu ale chápu, že si jako začíbnající chovatel nechce proti sobě poštvat hlavního poradce chovu.
A ještě k těm výsatavám - na nich chov opravdu nestojí, jsou jen hodně drahou zábavou. Chápu že nekoho může nemístný komentář odradit od dalších výstavních pokusů i mě se to přihodilo. Na své druhé výstavě s Agarem jsem se od rozhodčí dozvěděla že má pes - můj nejkrásnější pes na světě - hlavu jako starosta a odešla jsem se slzami na krajíčku s VD. Dnes má hlavu jak dva starostové a já ho mám dvakrát tolik ráda. na výstavu jsem ho už nikdy nepřihlásila.Podobné poznámky od rozhodčích už mi dnes příjdou úsměvné - např. japonský psíček v Brně . Když se ale dozvím že Mio je sice moc pěkný pes, ale pro chov si nese obrovský hendikep v podobě Greyovské krve ze strany matky a jeho výužítí v chovu bude tudíž bohužel omezené odrazuje mě to společně s kauzou Oliver od dalších chovatelských aktivit. A to ještě dřív než bude pes rentgenován a bonitován. Co je pro plemeno důležitější, vystavující nebo chovající majitelé?

CDaniela jest offline   Reply With Quote