Junior Member
|
Vážení a milí. Pročetla jsem si vaší skvělou diskuzi, celou, a celou dobu si říkám, drž se zpátky a nic nepiš, ale popravdě, to nelze a je mi fuk co bude dál. Copak jste se všichni zbláznili? Diskuze začala A a končí úplně v jiné dimenzi. Já jsem si myslela, že ti co si pořídili ČSV, tak hlavně proto jací jsou, že jsou výjmečný, jak vzhledem tak povahou a vůbec celou jejich existencí, a hlavně jsem žila v domění, že nejdůležitější je jejich povaha, to že to nejsou jen ti kteří slyší na lehni, sedni, ale umí i myslet a na nás je, aby jsme přemýšleli s nima a něco se naučili od nich a to hlavně sebeovládání a citu. Nejen k nim ale i k nám samým. Místo toho se zde dočítám, jak se všichni dohadují, obviňují mezi sebou a útočí jeden na druhého a ti kterých se to týka jdou stranou. Copak není fuk, jestli má jeden delší uši, či ocas - obrazně řečeno, atd? než někdo začne štěkat: vím že nejen povaha ale i vzhled je též důležitý v rámci plemena atd., chápu i ti ctižádostiví co chodí na výstavy, zkoušky atd., klobouk dolu před všema, máte můj respekt a úctu, chápu i zde proběhlou diskuzi, ale to co zde odehrává ne. Co se týká toho, že jsou zde lidé, kteří haní jiné čsv, před ostatníma, a to i veřejně to je mi moc líto, a je mi hanba za to, že tací lidé, kteří si toto plemeno vybrali jsou. Než jsem jela na svod, myslela jsem že mezi těmito lidmi toto není, a že jsou všichni jedna velká rodina, bohužel smůla, byla jsem naivní, a jisté móresy se dostali i sem, ale je i spousta těch kterým je fuk jak ti ostatní vypadají, jsou rádi za to, že jejich miláček může blbnout s ostatníma a prostě se všichni sejdou a těší je, že se toto plemeno u nás rozrůstá, a nejvíc je těší, že mohou přispět k dobrému jméni tohoto plemena a vymítit jejich blbou reklamu kterou u lidí, kteří toto plemeno neznají mají. Tak už přestaňte blbnout, chápu že máte každý svůj názor a nikomu ho neberu, ani tu nikoho neznám, ale ukončete tuto debatu, jelikož se domnívám, že hlavním cílem těchto stránek je co možná nejvíce pochopit toto plemeno, jeho chování a podělit se o zkušenosti mezi sebou, možnost poradit druhým, a též dát možnost těm, kteří by měli zájem s čsv začít, aby se dověděli co možná nejvíce o tomto plemenu. A nám těm méně zkušeným dát pár rozumů, zároveň se moci trochu zasmát z pár pěkných historek, atd. Závěrem: Pokavaď chcete diskutovat, fajn, pokavaď se chcete navzájem osočovat a pomlouvat, nechte si to na jiné stránky, a nebo založte extra téma, začalo to unkasem a končí to něčím jiným. Nikdo není dokonalý a bez chyb, ani lidé ani zvířata, ale pojďme se bavit o čsv, řešit ty problémy co se jich týkají a vykašleme se na nás, naše vady a povahy si musí každý vyřešit sám, i své svědomí. Má odpověď k této diskuzi je pouze prosbou, aby si zde všichni uvědomili, že tyto stránky čtou i ti, kteří by měli zájem si třeba čsv pořídit a hledají zde inspiraci a ne opak, též tato odpověď není adresována nikomu osobně a doufám, že si to někdo nevztáhne na sebe. Jen vás prosím, ukončete tuto debatu, všichni máte vaše miláčky rádi a oni vás, to je nejdůležitější a co se týká toho ostatního, tam ať si každý udělá obrázek sám z osobního jednání či kontaktu a situací, lidi nezměníme, a vývoj lidstva též ne. Přispějmě naší chytrostí, ne blbostí a nedokonalostí, těch je všude dost. Radujme se z našich miláčků, stůjme za nima, a na to ostatní se vykašleme, druhé nezměníme, důležité je jaci jsme my samy a to, zda víme kde máme své chyby a zda se nám podaří je odbourat či tak chceme a budeme tím pádem lepší a budeme se cítit lépe a to je přeci podstatné, jak se cítime my samy a naše okolí. S pozdravem Gabriela.
|