View Single Post
Old 01-01-2005, 22:40   #13
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ynk
Wybacz jeśli Ciebie dotknąłem. Ale jeśli tak było to był to tylko Twój wybór, i Twe odczucia. Me słowa powinny dotknąć tylko tych co znaleźli powód by ich to dotknęło. Ja nie kierowałem ich do Ciebie tylko ogólnie do tych co błądzą.
Nie powiedziałem że zbłądziłaś, ja nie wiem, ale Ty powinnaś wiedzieć.
Ynk, miej odwagę wziąć odpowiedzialność za to, co piszesz

Quote:
Nie wnerwił mnie fakt, wnerwiła mnie forma podejścia do tematu.
Od czasu jak przeczytałam wywiad z Hartlem i inforamcje Margo, wyobrażnia dość mnie męczy. Ale dręczy mnie też gdy myślę o ofiarach tsunami. W tym drugim przypadku mogę choć trochę starać się pomóc, w tym pierwszym - tylko próbować zrozumieć motywy i rezultaty działań wojskowych i naukowców sprzed kilkudzisięciu lat. Nigdzie nie napisałam, że coś takiego akceptuję czy popieram. Czy uważasz, że mamy tu wszyscy na forum chórem płakać i użalać się nad mizerią natury ludzkiej, wyklinać potwory co mordowały psy skoro wielu z nas ma dzięki tym okrutnym działaniom takie wspaniałe psy jak CzW? Nie sądzisz, że to byłaby nadmierna hipokryzja? Myślę, że istnieją bardziej twórcze sposoby podnoszenia sobie wartości własnej.

Quote:
Nie wypowiadałem się. A jesli tak to wskaż miejsce.
Oto ono:
Quote:
Czy niczym nie uzasadniony egoizm i chciejstwo rzeczy błahych pozwala Wam dopuścić możliwość mordowania jako formę ich realizacji?!
Stajecie obok przerażających faktów uśmiechnięci bo Was nie dotyczą.
Dlatego pewne sprawy są dla Was dopuszczalne w imię wyższych idei.
Poprzez życie w zdemoralizowanym świecie w którym honor, godność, miłość, przyjaźń i sprawiedliwość to słowa bez wartości Wasz świat - ten widziany Waszymi oczyma - już dawno nie ma nic wspólnego z tym co kiedyś te słowa oznaczały.,,,,Po co żyjecie, co na tym świecie stanowi dla Was wartość najwyższą?
Adresowałeś to do Margo i do mnie..... Twoj post był na konkretnym wątku. Jesli chcesz pisać do "ludzkości" - zacznij nowy

Quote:
Choć wydaje mi się że nie problem w tym gdzie to było, tylko w emocjach które nami targają.
Przede wszystkim Tobą targają Ynk Widzisz, też usmiecham się do ciebie, choć sądzę, że za łatwo oceniasz ludzi. Może zresztą należysz do tych modeli co tak już mają Obiecuję, że na drugi raz nie dam się sprowokować

Quote:
Nie przeginaj proszę.
I wzajemnie, proszę... Nie ja pierwsza przegięłam, a kto sieje wiatr....

Quote:
A wszystich wqrwionych moim postem bardzo uprzejmie proszę żeby zanim mnie zmieszaja z g... najpierw wyszli sobie na balkon i odprężyli się co by w postach emocje grały nam mniejsza rolę.
Proponuję, żebyś w pierwszej kolejności SAM skorzystał z tej światłej rady. Jak cię jakiś post zdenerwuje, to najpierw przeczytaj go uważnie jeszcze raz z dobrą wolą, a nie z pozycji wyższości moralnej, odetchnij trochę i odpowiedz na niższym "c". Wszystkim to wyjdzie na dobre. A balkonu nie posiadam

Quote:
Bo może jednak /to tylko takie założenie/ w tym co napisałem cos jednak jest.
Nawet jeśli jest, to chyba akurat nie odnosi się ani do Margo, ani do mnie
Pamietaj, że spędziłam poprzednią noc pod umywalką z moim udręczonym wybuchami psem- sierotą, tuląc go do serca i jak mi ktoś nawet pośrednio imputuje, że akceptuję i popieram mordowanie na zimno szczeniaków i że mam chory system wartości, to mnie trafia i chyba się nie dziwisz?
P.S. I jestem prawie-wegetarianką, choć taką bardziej nieideologiczną
Rona jest offline   Reply With Quote