View Single Post
Old 10-03-2009, 14:41   #19
Jenik
Junior Member

Jenik's Avatar

Send a message via ICQ to Jenik Send a message via AIM to Jenik Send a message via MSN to Jenik Send a message via Yahoo to Jenik

Quote:
Originally Posted by Pavel View Post
Jeníku, Tvůj výlev je plný lží a polopravd. Trochu cítím, že mne prostě za každou cenu chceš očernit, i když dost dobře nechápu proč. Nikdy jsem neřekl a nenapsal, žeby se bezpapíráci měli utrácet ani další nesmysly, které mi vkládáš do úst.
Nevím, zda máš stále jen toho křížence nebo i čévéčko. Z Tvých neustálých dotazů a starostí o plemeno by vyplývalo, že jsi majitelem ČsV a chystáš se být chovatelem.
Ty jsi ode mne chtěl štěně. Měl jsi strašný zájem o ČsV (stejně jako máš široké zájmy tady na stránkách) a najednou jsi napsal, žes našel v lese jakéhosi křížence a tak sis ho nechal a ČsV sis nevzal. Já jsem nic jiného nenapsal, než že když jsi měl takový zájem o ČsV, proč jsi nalezence nedal do útulku a nevzal sis ČsV. Nic víc a nic míň.
Prosím Tě, místo zbytečných starostí o vyhodnocování DKK by jsi spíše měl opatrněji psát. Lži a bezdůvodné napadání nic neřeší, jen ukáží, kdo má jaký charakter.
O charakteru nic nepiš, zrovna ty. To, co jsem napsal, jsi mi napsal do mailu. Zdá se, že budu muset projet maily a dát sem kopii mailů, ať to každý vidí. Pravdu ale máš v tom, že mám o čsv zájem a rád bych se stal chovatelem. A o DKK jsem měl zájem už dřív:-) Jen jsem se s vervou sobě vlastní začal o tom zjišťovat informace a materiály. Já jsem nepsal nic víc, než jen to, že mne zajímá, proč to CHK dělá tak, jak to dělá, proč provádí selekci na fenotyp, atd.... Pokud mi někdo vysvětlí, budu rád, ale Ty jsi začal tady mne skrytě napadat. Ono, chtít psa a mít pro něj akdekvátní podmínky je rozdíl. Bez toho to nejde, a já to beru, ale vzhledem k tomu, že mám poměrně jasnou představu za ty roky, co hledám, tak chci znát i odpověďi na to, co nevím a co třeba bude zajímat jen mne a ne okolí. Navíc si myslím, že to nejsou zbytečné starosti. DKK by totiž nebylo, kdyby nebylo chovatelů a kdyby nebyl chov psů byznys. Nebudu tady nikoho očerňovat, DKK není záležitost jednoho psa, jedné generace, ale těch faktorů je více, ale vymítit ji, je prostě v současných podmínkách chovatelů nereálné. Ale dá se selekce dělat lépe a její riziko snížit a k tomu právě dopomáhají výše uvedené metody, na které jsem se zeptal.
Jenik jest offline   Reply With Quote