View Single Post
Old 10-03-2009, 16:34   #12
ewamirekbednarscy
Junior Member

Kompletna niezgodność treści z tematem. Temat powinien brzmieć, Hodowla z Peronówki – jej historia i promocja. I taki temat byłby faktycznie ciekawy. Ale niestety Właściciele tej hodowli mylą pojęcia historia i promocja.
Historia wilczaków w Polsce jest jaka jest i wszyscy miłośnicy rasy ją znają, ale tym co nie znają , zgodnie z tematem przypomnę.

1969 rok RINGO z PS, F3. W rodowodzie wpisane jest tylko nazwisko właściciela, taki sprytny manewr, bo faktyczny właściciel był dzieciakiem, a ojciec tegoż dzieciaka nie chciał figurować jako właściciel. RINGO był układany i szkolony przez wojsko wg programu specjalnie ułożonego na potrzeby 11 latka, rzeczywistego właściciela. To tyle tytułem wyjaśnienia, chociaż i tak jest to fakt powszechnie znany.
Rok 1980 JUKRO z PS wystawiany trzykrotnie w 1990 roku: ŁÓDŹ, Płock, Warszawa.
Pierwszy wilczak w Polsce zarejestrowany w Związku Kynologicznym w 1987 roku to CVIKA Pohostinstvo CS ur.10.08.1987r, nr PKR - I – XXXII – 6525, nr rejestracji oddziałowej Oddziału Warszawskiego 38897a/I/87, właściciel Mirosław Bednarski, nie wystawiana.
W 1996 roku pojawiła się w Polsce IRMA z Litavske kotliny CS, pokazywana w latach 1997-99 na kilku wystawach, a wszystkim znana ze swoich osiągnięć w szkoleniu.
Grudzień 1997 r. CLIF od Bulizniku CS, wystawiany w 1999 roku na MWPR w Katowicach, 2 x w Warszawie, MWPR w ŁODZI, MWPR w Poznaniu, Europejskiej w Tulln i MWPR w Pradze
Listopad 1999 BEATRIS Vlci nadeje.
BOLTON Eden severu zadebiutował na Klubowej wystawie w Łodzi we wrześniu 1999r. W 2000 roku rozpoczęła swoją wystawową karierę JOLLY z Molu Es.
To tyle jeśli chodzi o historię. Przykre, że Właściciele strony interpretują fakty, zamiast je przedstawiać. Nie bardzo rozumiem sens tych działań, szczególnie, że w temacie przewijającym się motywem jest moja hodowla. Zaraz znowu padnie zarzut, że to ja ?! robię sobie reklamę ?
Szanowni Właściciele strony, bardzo proszę trochę umiaru i zastanowienia, jeśli formalnie na Waszej stronie mnie nie ma, dajcie sobie spokój z ciągłym przypominaniem o mojej hodowli. Ja wiem, że to Wasza strona i możecie dowolnie moderować rzeczywistość, ale „ największą władzą jest panowanie nad sobą” (Seneca z Listów moralnych)
Hodowcom z Peronówki szczerze gratuluję władu w promocję rasy CzW w Polsce, Ewa