Quote:
Originally Posted by ewamirekbednarscy
Kompletna niezgodność treści z tematem. Temat powinien brzmieć, Hodowla z Peronówki – jej historia i promocja.
|
Poniewaz btd skierowal swoje slowa wlasnie w strone nas jako hodowli to odpowiedz byla taka a nie inna.
Uwaga dotyczaca tematu jest jednak sluszna i dlatego troche go przeedytowalam, aby pasowal do tresci dyskusji.
Quote:
1969 rok RINGO z PS, F3. W rodowodzie wpisane jest tylko nazwisko właściciela, taki sprytny manewr, bo faktyczny właściciel był dzieciakiem, a ojciec tegoż dzieciaka nie chciał figurować jako właściciel.
|
Nie widzialam rodowodu Ringo. Informacje jakie posiadalam pochodzily od pana Hartla... I wedlug mnie nie gra roli, czy rzeczywistym wlascicielem jest ojciec, czy syn. Czy to co jest napisane na papierku.
Jednak postanowilam napisac to co JA wiem, a nie to co POWINNAM BYLA wiedziec.
Quote:
Pierwszy wilczak w Polsce zarejestrowany w Związku Kynologicznym w 1987 roku to...
|
Tych informacji nikt nie zmienia i nie zmieni - sa zreszta doskonale widoczne w bazie i na forum (lista polskich CzW). To sa FAKTY.
Problem o jakim toczy sie dyskusja to informacje o rasie. A raczej ich brak. Sprowadzajac Boltona do Polski, w czasie gdy internet dopiero sie rozwijal i trzeba bylo bazowac jedynie na artykulach oraz listach (prawdziwych) i telefonach bylam swiecie przekonana, ze CzW u nas nie ma. Po telefonie do Zwiazku Kynologicznego zbytnio tez nie szukalam. Tym bardziej, ze jedyna wzmianka o CzW w Polsce do jakiej udalo mi sie dotrzec pochodzila z katalogu we Wroclawiu, gdzie wystawiala sie Lucka.
Dlatego tez rasa rozwijala sie w Polsce z pominieciem polskich wlascicieli CzW. My do naszego psa doszlismy poprzez Niemcy. Marta Irme ma (o ile dobrze pamietam) dzieki Lucce.
Nie chodzi o to, ze CzW wtedy w PL nie bylo. Ale o to, ze nikt o nich nie mial pojecia. Ani o psach, ani o istnieniu takiej rasy.
Quote:
BOLTON Eden severu zadebiutował na Klubowej wystawie w Łodzi we wrześniu 1999r.
|
Bolton zostal WYSTAWIONY po raz pierwszy w Lodzi we wrzesniu. Wczesniej zaliczyl troche wystaw jako gosc - przeciez tak bylo wlasnie z naszym pierwszym spotkaniem w Lodzi w maju 1999. To byla jedna z wystaw, gdzie Bolo wystawiany nie byl. Jezdzilismy po Polsce jedynie dla zabawy, aby poogladac sobie psy...
Quote:
Listopad 1999 BEATRIS Vlci nadeje.
BOLTON Eden severu zadebiutował na Klubowej wystawie w Łodzi we wrześniu 1999r. W 2000 roku rozpoczęła swoją wystawową karierę JOLLY z Molu Es.
|
Nie lubie czepiac sie slowek, ale.... Beatris
URODZILA sie w listopadzie 1999. Swoj pierwszy wystep miala jednak dopiero w roku 2001 na wystawie w Katowicach...
Jak widac nie my przestawiamy historie...
To tyle czepialstwa....
Jesli chodzi o moja wypowiedz to byla ona jasna odpowiedza na post btd. Nie po raz pierwszy insynuowal, ze obrocilismy sie przeciwko naszym "darczyncom", czyli pierwszym polskim wlascicielom CzW.
Jak widac z listy osob, ktore pomagaly nam przez te lata - nie obrocilismy sie przeciwko nikomu z nich, bo lista ta polskich wlascicieli po prostu nie zawiera.