Thread: Zasady na forum
View Single Post
Old 13-03-2009, 17:38   #14
wilczakrew
Senior Member

Ja się na takie rozwiązanie nie zgadzam choc podpisałem list jaki został opublikowany.
Jednak jestem przeciwny blokowaniu dostepu do forum na tak dlugi okres.
Zasady przyznawania karniaków powinny zostać jasno ustalone i przedstawione.
To nie chodzi o to kto nie lubi btd tylko o zachowanie standardow jakie powinny tutaj obowiązywać. To się tyczy większości z nas i nie tylko btd.
W tej kwestii zgodzę sie z Fori.

Mozna kogoś obrazić w dwojaki sposób :
twoja inteligencja dorównuje poziomowi zimorodka lub powiedzieć ty idioto

Karniaki powiiny być przyznawane nie za dyskusje ale jej merytoryczna zawartosc.
zasady na jakich ma sie to odbywać deklasują pewne osoby i sa narażone na oskarżenia o stronniczości.

Ja uważam, ze powinno sie to odbywac w nastepujący sposób :

Karniaka można udzielić danemu użytkownikowi tylko raz dziennie.
Kazdy karniak powinien zostać poprzedzony jedorazowym ostrzeżeniem.
Takiego karniaka udzielaja publicznie inni uzytkownicy forum tzn - moderatorzy lub osoby z takimi uprawnieniami.
Karniak moze zostać udzielony za używanie na forum zwrotów uważanych za obraźliwe, wulgarne, chamskie i nie mieszczące się w ogólnym pojęciu norm spolecznych.
Każda osoba, która otrzyma karniaka ma prawo zglosić się do Administratora o rozpatrzenie zasadnosci jego przyznania.
Pierwszy karniak jest widoczny na karcie uzytkownika jako zielona kartka, następnie żółta i czerwona.
Otrzymanie trzech karniaków blokuje danego urzytkownika na 7 dni.
Następnie na miesiąc, trzymiesiące, szesćmiesięcy, ogranicza dozywotnio mozliwość uczestnictwa w dyskusji.
Kazdorazowo po danej blokadzie karniaki ulegaja skasowaniu lecz są widoczne w panelu uzytkownika jako czerwona kartka.
Uzbieranie kolejno 5 czerwonych kartek w panelu blokuje calkowity dostęp do forum.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote