Ja się na takie rozwiązanie nie zgadzam choc podpisałem list jaki został opublikowany.
Jednak jestem przeciwny blokowaniu dostepu do forum na tak dlugi okres.
Zasady przyznawania karniaków powinny zostać jasno ustalone i przedstawione.
To nie chodzi o to kto nie lubi btd tylko o zachowanie standardow jakie powinny tutaj obowiązywać. To się tyczy większości z nas i nie tylko btd.
W tej kwestii zgodzę sie z Fori.
Mozna kogoś obrazić w dwojaki sposób :
twoja inteligencja dorównuje poziomowi zimorodka lub powiedzieć ty idioto
Karniaki powiiny być przyznawane nie za dyskusje ale jej merytoryczna zawartosc.
zasady na jakich ma sie to odbywać deklasują pewne osoby i sa narażone na oskarżenia o stronniczości.
Ja uważam, ze powinno sie to odbywac w nastepujący sposób :
Karniaka można udzielić danemu użytkownikowi tylko raz dziennie.
Kazdy karniak powinien zostać poprzedzony jedorazowym ostrzeżeniem.
Takiego karniaka udzielaja publicznie inni uzytkownicy forum tzn - moderatorzy lub osoby z takimi uprawnieniami.
Karniak moze zostać udzielony za używanie na forum zwrotów uważanych za obraźliwe, wulgarne, chamskie i nie mieszczące się w ogólnym pojęciu norm spolecznych.
Każda osoba, która otrzyma karniaka ma prawo zglosić się do Administratora o rozpatrzenie zasadnosci jego przyznania.
Pierwszy karniak jest widoczny na karcie uzytkownika jako zielona kartka, następnie żółta i czerwona.
Otrzymanie trzech karniaków blokuje danego urzytkownika na 7 dni.
Następnie na miesiąc, trzymiesiące, szesćmiesięcy, ogranicza dozywotnio mozliwość uczestnictwa w dyskusji.
Kazdorazowo po danej blokadzie karniaki ulegaja skasowaniu lecz są widoczne w panelu uzytkownika jako czerwona kartka.
Uzbieranie kolejno 5 czerwonych kartek w panelu blokuje calkowity dostęp do forum.
|