Pro Baxe: Z toho si vůbec nic nedělej! Možná už jsem to tu někde psala..taky jsem dlouho přemýšlela, kam chodit na cvičák..jsme z Mělníka (krátkodobě-tak to tu moc neznam) a cvičáky jsou tu asi 4..samozřejmě, na všechny dobré i špatné reference. Nicméně, jsem to "riskla" a šla se podívat na cvičák (totiž správně psí školu), kam chodí další 3 "místní" ČSV. Kamarádka mě tak trochu upozornila, že cvičitelé nemají ČSV zrovna v oblibě ale jsou dobří tak ať se připravím na pár "rýpanců"..Jen co jsme se objevili na place: "Ježíšmarjá! Další čévéčko, já mám snad vlčí mlhu..to uteklo z pohádky o červený karkulce" apod. ...ale s úsměvem! Z toho co jsem viděla tehdá viděla a co mi řekli (jak to tam chodí atd.), jsem měla víc než dobrý pocit. Tak jsem to "riskla" a začli jsme tam také chodit. Nemůžu si to tam vynachválit, cvičitel je perfektní, vždy se s nimi dá domluvit...a ano, sem tam mají nějakou poznámku (nemusí být zrovna ani na ČSV), dělají si z vás vtípky..ale stejné vtípky si dělají sami ze sebe.....a nakonec, kolikrát utrousí nelichotivou poznámku i na plemeno jež sami chovají. Mohou k nim chodit všichni psi-s PP i bez, výcvik je hlavně z počátku individuální..zkrátka paráda. Naopak, nechtějí mi (zatím) věřit, že Sofi je ČSV.."ona se nebojí, ona poslouchá, ona štěká...vy máte nějaký divný čévéčko!".
Takže, z takových magorů, jak jsi psal, si nic nedělej a zkus štěstí jinde..snad to vyjde. Nebo jestli si troufáš na pesana sám..proč ne:-).
Hodně zdaru! Jani a Sofi
|