View Single Post
Old 03-01-2005, 20:25   #3
alexa
Junior Member

Ahoj Mirko,

naše Lexina spala do prvních štěňat (měla je ve čtyřech letech) venku v kotci, a to už asi od 8-mi nebo 9-ti týdnů (i když byla venku zima - přivezl jsem si ji domů jako pětitýdenní 17. listopadu 199. Samozřejmě ale přes den s námi vždy trávila spoustu času doma, jen v noci když jsme šli spát jsem ji šel vyvenčit a pak šla do kotce.
První štěňátka jsme odchovali v obýváku (a pak i druhá a třetí ), a od té doby spává v obýváku. V noci až se uvolní křesla, tak si obvykle na jedno vyleze a spí tam, nebo ve svém pelíšku. Když není doma Martina (moje drahá polovička), tak si občas vleze i do postele (musím přiznat, že ji rozmazluju a sem tam jí to dovolím).
S čistotností jsme nikdy problém neměli - už v 9-ti týdnech celkem spolehlivě dělala svou potřebu jen venku - se štěňaty to řeším tak, že si ty první týdny dávám budíka ze začátku každé cca 3 hodiny a i když psisko spí, vezmu ho a vynesu ven a tam počkám dokud se nevyvenčí. Pak následuje pochvala a jde se zas spát - tak dva tři týdny se člověk sice moc nevyspí, ale funguje to. Praktikují to většinou i majitelé našich štěňat a mají s tím také dobré výsledky.
Jen jedna moje poznámka - osobně si myslím, ža ať spí ti naši vlci kde chtějí, závisláci jsou to více či méně všichni .

Vše nejlepší v Novém roce
Karel Skoupý
alexa jest offline   Reply With Quote